Julekveite frå Hillersøy

kveite-hillersøy-smaksglede-coopnordvest

Det er ikkje berre pinnekjøt og ribbe som står på matbordet i jula. Mange har gode juletradisjonar med fisk, og her har de ei flott oppskrift med kveite frå Hillersøy.

Du treng for 2 porsjonar:
 400 gram kveite frå Hillersøy (utan skinn)
 olivenolje
 salt, grovt
 pepper
 smør
Slik gjer du:
1

Sett steikeovn på 150 grader

2

Dryss på grovkverna salt på kveitefileten, og la ligge i ca. 5 minuttar.

3

Skyll av saltet i kaldt vatn og tørk fileten med tørkepapir.

4

Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på steikebrett med bakepapir.

5

Bak i ovn i 8-12 minuttar.

6

Server med ditt juletilbehøyr: Kålrotstappe, mandelpoteter og ertestuing! Topp med persille.

Ingredients

Du treng for 2 porsjonar:
 400 gram kveite frå Hillersøy (utan skinn)
 olivenolje
 salt, grovt
 pepper
 smør

Directions

Slik gjer du:
1

Sett steikeovn på 150 grader

2

Dryss på grovkverna salt på kveitefileten, og la ligge i ca. 5 minuttar.

3

Skyll av saltet i kaldt vatn og tørk fileten med tørkepapir.

4

Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på steikebrett med bakepapir.

5

Bak i ovn i 8-12 minuttar.

6

Server med ditt juletilbehøyr: Kålrotstappe, mandelpoteter og ertestuing! Topp med persille.

Notes

Julekveite frå Hillersøy