Italiensk salat

smaksglede-arnebrimi-italiensksalat

Prøv italiensk salat frå Arne Brimi. Nyt ein god salat med rotgrønsaker og skinke. Denne mengda er beregna for 6-8 porsjonar.

Salat
 4 gulrøtter
 1 kålhaud
 1 raudlauk
 200 kokt skinke
 1 majones, gjerne heimelaga
 1 kefir
Heimelaga majones
 23 eggeplommer
 1 dijonsennep
 34 olje (t.d solsikkeolje eller mild olivenolje
 23 sitronsaft
 1 salt
1

Start med majonesen. Sett alt du treng på kjøkkenbenken i god tid før du sett i gang. Alle ingrediensane, samt bolle og visp, skal ha same temperatur. Rør saman eggeplome og sennep. Pisk inn olja. Først nesten dråpevis, og så i ei tynn stråle. Pass på at majonesen heile tida er glatt og blank. Ha i sitronsaft og smak til med litt salt, og vipps, så har du ein nydeleg majones!

2

Finkutt kål og løk, og riv gulrøtter.

3

Bland saman like delar majones og kefir, og ha i grønsakene.

4

Du kan servere skinka vedsidan av (som på biletet), men dersom du ønskar den oppi salaten, kan du kunne den i fine bitar og blande inn.

Prøv gjerne italiensk salat på ei god skive med rugbrød.

Ingredients

Salat
 4 gulrøtter
 1 kålhaud
 1 raudlauk
 200 kokt skinke
 1 majones, gjerne heimelaga
 1 kefir
Heimelaga majones
 23 eggeplommer
 1 dijonsennep
 34 olje (t.d solsikkeolje eller mild olivenolje
 23 sitronsaft
 1 salt

Directions

1

Start med majonesen. Sett alt du treng på kjøkkenbenken i god tid før du sett i gang. Alle ingrediensane, samt bolle og visp, skal ha same temperatur. Rør saman eggeplome og sennep. Pisk inn olja. Først nesten dråpevis, og så i ei tynn stråle. Pass på at majonesen heile tida er glatt og blank. Ha i sitronsaft og smak til med litt salt, og vipps, så har du ein nydeleg majones!

2

Finkutt kål og løk, og riv gulrøtter.

3

Bland saman like delar majones og kefir, og ha i grønsakene.

4

Du kan servere skinka vedsidan av (som på biletet), men dersom du ønskar den oppi salaten, kan du kunne den i fine bitar og blande inn.

Prøv gjerne italiensk salat på ei god skive med rugbrød.

Italiensk salat