Heimelaga vaniljeiskrem


Heimelaga vaniljeiskrem

Kva er vel betre enn is? Heimelaga is, sjølvsagt. Prøv denne utsøkte oppskrifta frå kokeboka Fjordamat av Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik neste gong du får lyst på iskrem. Oppskrifta er berekna til 20 porsjonar.

 

 

 15 store eggeplommer (bruk gjerne Egg frå Døskeland Bruk)
 200 g melis
 1 ½ l kremfløyte
 2 vaniljestenger
 
1

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøa. Ha dette opp i litt av fløyten.

2

Varm fløyten med vaniljastonga opp til kokepunktet, avkjøl og sil.

3

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis i ei kjøkkenmaskin - eller for hand i ein vid bolle over varmt vant (varmebehandlinga gjev ein finare eggesmak på iskremen, men vatnet må ikkje koke).

4

Bland vaniljefløyten med resten av fløyten og pisk alt stivt.

5

Bland til slutt med den kalde eggedosisen.

6

Frys i posjonsformer eller i større former.

7

Ta isen ut og set den i kjøleskåp 15-30 minutt før servering.

8

Server med friske bær eller ein god frukt- og bærsalat.

9

Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfring er kokeboka for alle med interesse for mat og matskikkar på Vestlandet. Boka byggjer på oppskrifter samla inn av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag og inneheld over 340 tradisjonelle oppskrifter. Boka kan du kjøpe hos Extra Sogndal, Extra Naustdal, Marked Balestrand, Marked Brekke, Marked Askvoll, Extra Førde og Extra Florø.

Ingrediensar

 15 store eggeplommer (bruk gjerne Egg frå Døskeland Bruk)
 200 g melis
 1 ½ l kremfløyte
 2 vaniljestenger

Slik gjer du

1

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøa. Ha dette opp i litt av fløyten.

2

Varm fløyten med vaniljastonga opp til kokepunktet, avkjøl og sil.

3

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis i ei kjøkkenmaskin - eller for hand i ein vid bolle over varmt vant (varmebehandlinga gjev ein finare eggesmak på iskremen, men vatnet må ikkje koke).

4

Bland vaniljefløyten med resten av fløyten og pisk alt stivt.

5

Bland til slutt med den kalde eggedosisen.

6

Frys i posjonsformer eller i større former.

7

Ta isen ut og set den i kjøleskåp 15-30 minutt før servering.

8

Server med friske bær eller ein god frukt- og bærsalat.

9

Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfring er kokeboka for alle med interesse for mat og matskikkar på Vestlandet. Boka byggjer på oppskrifter samla inn av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag og inneheld over 340 tradisjonelle oppskrifter. Boka kan du kjøpe hos Extra Sogndal, Extra Naustdal, Marked Balestrand, Marked Brekke, Marked Askvoll, Extra Førde og Extra Florø.

Heimelaga vaniljeiskrem