Heilgrilla lammebog frå Edelgard

edelgard lammebog grill grilltips grilloppskrifter oppskrift

Prisvinnaren grilla lammebog frå Edelgard er både ferdig krydra og sous-vide pakka, så den er både rask og utruleg velsmakande på grillen - prøv den med honning- og limeglaserte rotgrønsaker

 1 pk Edelgard Lammebog Sous vide
 Kålrot
 Selleri
 Pastinakk
 Raudbeter
 2 ss olje
 2 fedd hakka kvitlauk
 2 ss honning
 1 aprikos, hakka
 Chili, finhakka (mengde etter smak)
 1 paprika
 2 dl cashewnøtter
 Smør eller olje til steiking
 Salt og pepar
 1 ts Timian
 Mandel- eller amandine poteter
 1 lime
1

Ta lammebogen ut av posen og legg den på grillen. Ta vare på sausen i posen.

2

Grill den på indirekte varme i ca. 20 minutt. Ca. 180 grader, om du har moglegheita til å justere temperaturen.

3

Snu lammebogen etter 10 minutt.

4

Slå krafta over i ein kasserolle og ha gjerne i ein skvett raudvin, og så reduserer du dette til det halve.

5

Trekk kjelen til sides og pisk inn ei god ss med smør.

6

Kutt kålrot, selleri, gulerøter, pastinakk og raudbeter i stavar. Ha over litt olje, 2 fedd hakka kvitlauk og salt, gjerne Havsnø frå Aukra om du har.

7

Krydre med pepar og timian, og steik i omnen på 195 grader i 35 minutt.

8

Ta ut og glaser grønsakene med 2 ss honning blanda med safta frå 1 lime. Varm honningen litt for best resultat.

9

Topp og pynt kjøtet med ei blanding av hakka aprikos, ½ finhakka chilli, 1 paprika og 2 dl cashew-nøtter som blandast i ein kasserolle på lav varme, saman med litt olje eller smør.

10

Server gjerne med små poteter som du saltbakar. Vask 10-15 Amadine-poteter, eller små mandelpoteter, og prikk dei med gaffel. Salt dei, legg i ei eldfast form og steik saman med grønsakene i 35-40 minutt.

Ingredients

 1 pk Edelgard Lammebog Sous vide
 Kålrot
 Selleri
 Pastinakk
 Raudbeter
 2 ss olje
 2 fedd hakka kvitlauk
 2 ss honning
 1 aprikos, hakka
 Chili, finhakka (mengde etter smak)
 1 paprika
 2 dl cashewnøtter
 Smør eller olje til steiking
 Salt og pepar
 1 ts Timian
 Mandel- eller amandine poteter
 1 lime

Directions

1

Ta lammebogen ut av posen og legg den på grillen. Ta vare på sausen i posen.

2

Grill den på indirekte varme i ca. 20 minutt. Ca. 180 grader, om du har moglegheita til å justere temperaturen.

3

Snu lammebogen etter 10 minutt.

4

Slå krafta over i ein kasserolle og ha gjerne i ein skvett raudvin, og så reduserer du dette til det halve.

5

Trekk kjelen til sides og pisk inn ei god ss med smør.

6

Kutt kålrot, selleri, gulerøter, pastinakk og raudbeter i stavar. Ha over litt olje, 2 fedd hakka kvitlauk og salt, gjerne Havsnø frå Aukra om du har.

7

Krydre med pepar og timian, og steik i omnen på 195 grader i 35 minutt.

8

Ta ut og glaser grønsakene med 2 ss honning blanda med safta frå 1 lime. Varm honningen litt for best resultat.

9

Topp og pynt kjøtet med ei blanding av hakka aprikos, ½ finhakka chilli, 1 paprika og 2 dl cashew-nøtter som blandast i ein kasserolle på lav varme, saman med litt olje eller smør.

10

Server gjerne med små poteter som du saltbakar. Vask 10-15 Amadine-poteter, eller små mandelpoteter, og prikk dei med gaffel. Salt dei, legg i ei eldfast form og steik saman med grønsakene i 35-40 minutt.

Heilgrilla lammebog frå Edelgard