Feir mai du skjønne milde med denne herlege grunnlovsdesserten - rabarbrakompott med eggekrem og eit lite mandeldryss frå kokeboka "Ta kaka" av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal.
Bruk sprø, gjerne raude rabarbra, delt i høvelege, om lag like tjukke stykke (fingertjukke, 3-4 cm lange).
Kok lake av sukker og vatn, kok rabarbraen i den, litt om gongen, så vidt møyr men heil. Legg stykka fint i skål eller på vase.
Sil sausen, ha han tilbake i gryta og kok han inn. Ha på jamning av potetmjøl og vatn.
Hell sausen over rabarbraen og la det bli kaldt.
Server med eggekrem/vaniljekrem rørd opp med litt fløytekrem og eit lite mandeldryss.
Ingredients
Directions
Bruk sprø, gjerne raude rabarbra, delt i høvelege, om lag like tjukke stykke (fingertjukke, 3-4 cm lange).
Kok lake av sukker og vatn, kok rabarbraen i den, litt om gongen, så vidt møyr men heil. Legg stykka fint i skål eller på vase.
Sil sausen, ha han tilbake i gryta og kok han inn. Ha på jamning av potetmjøl og vatn.
Hell sausen over rabarbraen og la det bli kaldt.
Server med eggekrem/vaniljekrem rørd opp med litt fløytekrem og eit lite mandeldryss.