Grunnlovsdessert – rabarbrakompott med eggekrem


Grunnlovsdessert – rabarbrakompott med eggekrem

Feir mai du skjønne milde med denne herlege grunnlovsdesserten - rabarbrakompott med eggekrem og eit lite mandeldryss frå kokeboka "Ta kaka" av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal.

 

 

 700 g rabarbra
 3 dl vatn
 200 g sukker
 1-1.5 ss potetmjøl
 litt vatn
 eggekrem/vaniljekrem
 kremfløyte
 hakka mandlar
 
1

Bruk sprø, gjerne raude rabarbra, delt i høvelege, om lag like tjukke stykke (fingertjukke, 3-4 cm lange).

2

Kok lake av sukker og vatn, kok rabarbraen i den, litt om gongen, så vidt møyr men heil. Legg stykka fint i skål eller på vase.

3

Sil sausen, ha han tilbake i gryta og kok han inn. Ha på jamning av potetmjøl og vatn.

4

Hell sausen over rabarbraen og la det bli kaldt.

5

Server med eggekrem/vaniljekrem rørd opp med litt fløytekrem og eit lite mandeldryss.

Foto og oppskrift: Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal

Fjordamat hos Coop Nordvest

Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfring er kokeboka for alle med interesse for mat og matskikkar på Vestlandet. Boka byggjer på oppskrifter samla inn av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag og inneheld over 340 tradisjonelle oppskrifter. Boka kan du kjøpe i følgjande Coop Nordvest-butikkar: 

  • Extra Florø
  • Extra Førde
  • Extra Lærdal
  • Extra Naustdal 
  • Extra Sogndal
  • Marked Askvoll
  • Marked Brekke
  • Prix Selje

Ingrediensar

 700 g rabarbra
 3 dl vatn
 200 g sukker
 1-1.5 ss potetmjøl
 litt vatn
 eggekrem/vaniljekrem
 kremfløyte
 hakka mandlar

Slik gjer du

1

Bruk sprø, gjerne raude rabarbra, delt i høvelege, om lag like tjukke stykke (fingertjukke, 3-4 cm lange).

2

Kok lake av sukker og vatn, kok rabarbraen i den, litt om gongen, så vidt møyr men heil. Legg stykka fint i skål eller på vase.

3

Sil sausen, ha han tilbake i gryta og kok han inn. Ha på jamning av potetmjøl og vatn.

4

Hell sausen over rabarbraen og la det bli kaldt.

5

Server med eggekrem/vaniljekrem rørd opp med litt fløytekrem og eit lite mandeldryss.

Grunnlovsdessert – rabarbrakompott med eggekrem