Grønnsakssuppe

Med pølser og melboller - 6 porsjoner. Passar godt kalde kvelder rundt bålet eller bålpanna.

 1 byggryn - bløtlagt kvelden før
 2,50 vatn
 5 terningar grønnsaksbuljong
 3 poteter
 3 gulrøtter
 10 purreløk
 ¼ kålrot
 ½ persillerot
 5 skinnfrie kjøttpølser
Melboller
 1 egg
 1 H-melk
 1,50 mel
 1 salt
 1 persille
1

Start med melbollerøren. Visp egg. Tilsett melk, mel, saltog persille. Rør til klumpfri røre. Mens røren hviler, lages suppen.

2

Ha vann, grønnsaksbuljong og byggryn i en suppegryte. Heng suppegryten over bålet mens du kutter poteter, gulrøtter, kålrot og persillerot. Ha dette over i gryta. Når potetene er nesten møre, tilsettes pølsebiter og oppkuttet purre.

3

Legg melbollerøren varsomt med liten skje oppi suppen. Suppen må ikke fosskoke. Melbollene er ferdig når de flyter opp.

Kjelde: Espegard

Du finn bålpanne frå Espegard i følgande butikkar:

Obs Bygg Førde
Obs Bygg Volda
Obs Bygg Ulsteinvik
Obs Bygg Digernes
Obs Bygg ålesund
Obs Bygg Molde
Obs Bygg kristiansund
Obs Bygg orkanger

Ingredients

 1 byggryn - bløtlagt kvelden før
 2,50 vatn
 5 terningar grønnsaksbuljong
 3 poteter
 3 gulrøtter
 10 purreløk
 ¼ kålrot
 ½ persillerot
 5 skinnfrie kjøttpølser
Melboller
 1 egg
 1 H-melk
 1,50 mel
 1 salt
 1 persille

Directions

1

Start med melbollerøren. Visp egg. Tilsett melk, mel, saltog persille. Rør til klumpfri røre. Mens røren hviler, lages suppen.

2

Ha vann, grønnsaksbuljong og byggryn i en suppegryte. Heng suppegryten over bålet mens du kutter poteter, gulrøtter, kålrot og persillerot. Ha dette over i gryta. Når potetene er nesten møre, tilsettes pølsebiter og oppkuttet purre.

3

Legg melbollerøren varsomt med liten skje oppi suppen. Suppen må ikke fosskoke. Melbollene er ferdig når de flyter opp.

Kjelde: Espegard

Du finn bålpanne frå Espegard i følgande butikkar:

Obs Bygg Førde
Obs Bygg Volda
Obs Bygg Ulsteinvik
Obs Bygg Digernes
Obs Bygg ålesund
Obs Bygg Molde
Obs Bygg kristiansund
Obs Bygg orkanger

Grønnsakssuppe