Print Options:

Grøn eggerøre med steikt asparges

Prøv grøn eggerøre med asparges. Grønt er skjønt og forandring fryder! Beregna for 4 porsjonar.

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

 4 egg
 4 urteolje (t.d graslauk eller persille)
 Maldonsalt
 smør
 4 grøne asparges
1

Rør saman egg og grøn urteolje. Urteolje lagar du ved å køyre opp ei mild olivenolje og urter i ein foodprosessor. Graslauk og persille er godt å bruke i olja, og gir fin farge.

2

Smelt smøret i ei panne, og ha i eggeblandinga. Bruk god varme, og rør heile tida til blandinga stivnar. Dryss over litt Maldonsalt.

3

Kutt den nederste delen av aspargesen, og skrell litt oppover stilken. Del aspargesen i to på langs, og så i to på tvers. Steik i smør i 3-4 minuttar.

4

Server eggerøra på grovt brød med eit par asparges på toppen!

Oppskrifta er henta frå kokeboka Spiis godt med Arne Brimi.