Grilla kveite med grønsaker

kveite - Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Kveite er ein av favorittane på grillen, og den blir ekstra god når du trekker den i litt saltvatn. Du kan nytte dei grønsakene du ønsker, men her har du nokre tips. Nyt sommaren uansett vêrmelding!

Du treng:
 600 g kveite frå Glitne
 ½ l vatn
 ½ dl salt
 1 stk raud paprika
 1 stk grøn squash
 1 stk aubergine
 12 stk asparges
 olivenolje
 salt
 pepper
Slik gjer du:
1

Legg kveitefiletane på eit fat, bland saman salt og vatn og pensle på filetane. La det trekke i 10 min.

2

Tørk av kveitefiletane med tørkepapir.

3

Pensle filetane med olivenolje, og grill i ca. 2-3 min. på kvar side.

4

Skjær paprika i litt breie strimlar, og squash og aubergine i skiver. Kutt av endene på asparges.

5

Pensle grønsakene med olivenolje og steik dei på grill vedsidan av kveitefiletane. Dryss på salt og pepper til slutt.

6

Server gjerne med ovnsbakte poteter og/eller focaccia!

Ingredients

Du treng:
 600 g kveite frå Glitne
 ½ l vatn
 ½ dl salt
 1 stk raud paprika
 1 stk grøn squash
 1 stk aubergine
 12 stk asparges
 olivenolje
 salt
 pepper

Directions

Slik gjer du:
1

Legg kveitefiletane på eit fat, bland saman salt og vatn og pensle på filetane. La det trekke i 10 min.

2

Tørk av kveitefiletane med tørkepapir.

3

Pensle filetane med olivenolje, og grill i ca. 2-3 min. på kvar side.

4

Skjær paprika i litt breie strimlar, og squash og aubergine i skiver. Kutt av endene på asparges.

5

Pensle grønsakene med olivenolje og steik dei på grill vedsidan av kveitefiletane. Dryss på salt og pepper til slutt.

6

Server gjerne med ovnsbakte poteter og/eller focaccia!

Grilla kveite med grønsaker