Grilla kveite med chorizosalsa

glitne-kveite - Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Kveita er saftig og har ein mild smak, derfor kan den kombinerast med tilbehøyr som har litt sterkare smak! Prøv kveite på grillen (eller grillpanne) med ein spenstig chorizosalsa! Server gjerne med ovnsbakte poteter eller potetstappe.

Du treng:
 600 g kveite
 salt
 pepper
 matolje
 5,5 ss ekstra jomfruolje
 4 stk sjalottløk
 1,5 stk raud chilli
 ca 25 cherrytomater
 170 g chorizopølse
 1,5 stk appelsin
 1,5 ss fersk basilikum
Slik gjer du med kveita:
1

La fisken ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 min, slik at den blir romtemperert.

2

Pensle fisken med olje og dryss på salt og pepper.

3

Legg fisken på grillen og grill dei i 3-4 minuttar på kvar side, til stykkene får fine grillstriper. Legg dei så på indirekte varme/mindre varm-sone og la dei kvile i ca. 5 minuttar.

Chorizosalsa:
4

Finhakk sjalottløk og fres den i ei steikepanne saman med litt ekstra jomfruolje, til den blir mjuk. Tilsett finhakka chilli og steik vidare 2-3 minuttar.

5

Del chorizo og tomat i bitar og tilsett i steikepanna saman med sjalottløk og chilli. La det surre i ca. 3 minuttar.

6

Skvis saft frå appelsina og rør det inn med resten i steikepanna. Småkok til det byrjar å tjukne.

7

Ta panna vekk frå varmen og rør inn finhakka fersk basilikum.

Ingredients

Du treng:
 600 g kveite
 salt
 pepper
 matolje
 5,5 ss ekstra jomfruolje
 4 stk sjalottløk
 1,5 stk raud chilli
 ca 25 cherrytomater
 170 g chorizopølse
 1,5 stk appelsin
 1,5 ss fersk basilikum

Directions

Slik gjer du med kveita:
1

La fisken ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 min, slik at den blir romtemperert.

2

Pensle fisken med olje og dryss på salt og pepper.

3

Legg fisken på grillen og grill dei i 3-4 minuttar på kvar side, til stykkene får fine grillstriper. Legg dei så på indirekte varme/mindre varm-sone og la dei kvile i ca. 5 minuttar.

Chorizosalsa:
4

Finhakk sjalottløk og fres den i ei steikepanne saman med litt ekstra jomfruolje, til den blir mjuk. Tilsett finhakka chilli og steik vidare 2-3 minuttar.

5

Del chorizo og tomat i bitar og tilsett i steikepanna saman med sjalottløk og chilli. La det surre i ca. 3 minuttar.

6

Skvis saft frå appelsina og rør det inn med resten i steikepanna. Småkok til det byrjar å tjukne.

7

Ta panna vekk frå varmen og rør inn finhakka fersk basilikum.

Grilla kveite med chorizosalsa