Frisk jordbær- og tomatsalat til grillmaten

tomatsalat - Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar
 200 g jordbær
 200 g cherrytomatar
 0,50 rødløk
 1 rød chili
 1 neve basilikumblader
 3 ss extra vigin olivenolje
 1 ss eplesidereddik
 1 ts flytende honning
 salt og pepper
 3 ss pinjekjerner , ristet
Slik gjer du:
1

Skjær tomatane i båtar, jordbær i bitar og raudløk i tynne båtar. Finhakk chilli.

2

Skyll og rens jordbæra og ha dei i ein bolle saman med tomat, raudløk, chili og basilikum.

3

Vend salaten forsiktig saman. Rør saman olivenolje, eddik og honning, og smak til med salt og pepper.

4

Drypp dressingen over salaten, og dryss dei rista pinjekjernene over.

Ingredients

 200 g jordbær
 200 g cherrytomatar
 0,50 rødløk
 1 rød chili
 1 neve basilikumblader
 3 ss extra vigin olivenolje
 1 ss eplesidereddik
 1 ts flytende honning
 salt og pepper
 3 ss pinjekjerner , ristet

Directions

Slik gjer du:
1

Skjær tomatane i båtar, jordbær i bitar og raudløk i tynne båtar. Finhakk chilli.

2

Skyll og rens jordbæra og ha dei i ein bolle saman med tomat, raudløk, chili og basilikum.

3

Vend salaten forsiktig saman. Rør saman olivenolje, eddik og honning, og smak til med salt og pepper.

4

Drypp dressingen over salaten, og dryss dei rista pinjekjernene over.

Notes

Frisk jordbær- og tomatsalat til grillmaten