Prøv denne særs smakfulle epledesserten, laga på bålpanne eller turbålet. Ei perfekt oppfølging til stekt aure eller viltgryta. Prøv og gjerne med ingefær, kardemomme eller tranebær.
Skjær eplene i båter eller terninger og legg de i en gryte med vann over bålet. Drypp over sitron mens du rører rundt i gryten. Legg på lokk og la eplene dampe seg halvveis møre.
Tilsett brunt sukker, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.
Bland godt og la det koke seg mørt. Serveres mens den er varm.
Smaker herlig med vaniljeis eller pisket kremfløte til.
Kjelde: Espegard
Du finn bålpanne frå Espegard i følgande butikkar:
Obs Bygg Førde
Obs Bygg Volda
Obs Bygg Ulsteinvik
Obs Bygg Digernes
Obs Bygg ålesund
Obs Bygg Molde
Obs Bygg kristiansund
Obs Bygg orkanger
Ingredients
Directions
Skjær eplene i båter eller terninger og legg de i en gryte med vann over bålet. Drypp over sitron mens du rører rundt i gryten. Legg på lokk og la eplene dampe seg halvveis møre.
Tilsett brunt sukker, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.
Bland godt og la det koke seg mørt. Serveres mens den er varm.
Smaker herlig med vaniljeis eller pisket kremfløte til.
Kjelde: Espegard
Du finn bålpanne frå Espegard i følgande butikkar:
Obs Bygg Førde
Obs Bygg Volda
Obs Bygg Ulsteinvik
Obs Bygg Digernes
Obs Bygg ålesund
Obs Bygg Molde
Obs Bygg kristiansund
Obs Bygg orkanger