Frisk epledessert

Epledessert - Espegard

Prøv denne særs smakfulle epledesserten, laga på bålpanne eller turbålet. Ei perfekt oppfølging til stekt aure eller viltgryta. Prøv og gjerne med ingefær, kardemomme eller tranebær.

 1 epler
 1 vann
 1 sitronsaft
 100 brunt sukker
 150 havregryn
 120 smelta smør
 kanelstang
 ei neve rosiner
1

Skjær eplene i båter eller terninger og legg de i en gryte med vann over bålet. Drypp over sitron mens du rører rundt i gryten. Legg på lokk og la eplene dampe seg halvveis møre.
Tilsett brunt sukker, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.

2

Bland godt og la det koke seg mørt. Serveres mens den er varm.
Smaker herlig med vaniljeis eller pisket kremfløte til.

Kjelde: Espegard

Du finn bålpanne frå Espegard i følgande butikkar:

Obs Bygg Førde
Obs Bygg Volda
Obs Bygg Ulsteinvik
Obs Bygg Digernes
Obs Bygg ålesund
Obs Bygg Molde
Obs Bygg kristiansund
Obs Bygg orkanger

Ingredients

 1 epler
 1 vann
 1 sitronsaft
 100 brunt sukker
 150 havregryn
 120 smelta smør
 kanelstang
 ei neve rosiner

Directions

1

Skjær eplene i båter eller terninger og legg de i en gryte med vann over bålet. Drypp over sitron mens du rører rundt i gryten. Legg på lokk og la eplene dampe seg halvveis møre.
Tilsett brunt sukker, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.

2

Bland godt og la det koke seg mørt. Serveres mens den er varm.
Smaker herlig med vaniljeis eller pisket kremfløte til.

Kjelde: Espegard

Du finn bålpanne frå Espegard i følgande butikkar:

Obs Bygg Førde
Obs Bygg Volda
Obs Bygg Ulsteinvik
Obs Bygg Digernes
Obs Bygg ålesund
Obs Bygg Molde
Obs Bygg kristiansund
Obs Bygg orkanger

Frisk epledessert