Fransk potetsalat frå Inderøy slakteri

potetsalat - Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Ein god potetsalat passar godt til grillmaten! Kokk Henning, Inderøy Slakteri, anbefalar denne franske potetsalaten, som er litt lettare og noko utanom det vi er vane med. Nyt!

Du treng:
 1 kg poteter frå Lærdal
 100 g sylteagurk med lake
 4 ss grov sennep
 liten bunt gressløk
 salt
 pepper
Slik gjer du:
1

Vask potetene godt i vatn, og kok dei til dei er så vidt møre. Hell av vatnet og avkjøl potetene. (Potetene kan godt kokes dagen før, eller at du bruker opp rester fra middagen før).

2

Kutt sylteagurk i små terningar og bland saman sylteagurk, lake og sennep. Smak til med salt og pepper.

3

Skjær potetene i skiver og bland inn dressingen godt.

4

Finhakk gressløk og ha på toppen.

Ingredients

Du treng:
 1 kg poteter frå Lærdal
 100 g sylteagurk med lake
 4 ss grov sennep
 liten bunt gressløk
 salt
 pepper

Directions

Slik gjer du:
1

Vask potetene godt i vatn, og kok dei til dei er så vidt møre. Hell av vatnet og avkjøl potetene. (Potetene kan godt kokes dagen før, eller at du bruker opp rester fra middagen før).

2

Kutt sylteagurk i små terningar og bland saman sylteagurk, lake og sennep. Smak til med salt og pepper.

3

Skjær potetene i skiver og bland inn dressingen godt.

4

Finhakk gressløk og ha på toppen.

Fransk potetsalat frå Inderøy slakteri