Formkake med rabarbra og hylleblomst

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Nyt deilig formkake med rabarbra og hylleblomstsaft etter ein enkel sommarmiddag. Rabarbra er best på sommaren!

Formkake
 200 g sukker
 200 g smør (romtemperert)
 4 egg (romtemperert)
 100 g kveitemjøl
 100 g mandelmjøl (malte mandlar)
 1 ts bakepulver
 2 rabarbrastilkar
 12 dl hylleblomstsaft
Rabarbrasaft
 1,50 kg rabarbra
 1,50 l vatn
 350 g sukker
 1 sitron, safta
Formkake
1

Pisk smør og sukker kvitt. Tilsett egga, eitt og eitt om gongen.

2

Sikt kveitemjøl og bland det med mandelmjøl og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen.

3

Fjern det govaste laget på rabarbraen, men litt skall kan gjerne vere på. Kutt rabarbra i små bitar og vend inn i kakedeiga.

4

Ha deiga over i ei smurt form, og steik på 165 grader i 40-45 minuttar.

5

Når formkaka tas ut av ovnen, skal du dynke den med hylleblomstsaft.

Rabarbrasaft
6

Skyll rabarbraen og kutt den i bitar. Kok opp saman med vatn og sukker. Kok i 20 minuttar, og sil gjennom ei fin sil.

7

Tilsett sitronsaft, og rør godt. Fylles på steriliserte flaske.

8

Bland gjerne safta ut med spurdlevatn eller vanleg kaldt vatn.

Ingredients

Formkake
 200 g sukker
 200 g smør (romtemperert)
 4 egg (romtemperert)
 100 g kveitemjøl
 100 g mandelmjøl (malte mandlar)
 1 ts bakepulver
 2 rabarbrastilkar
 12 dl hylleblomstsaft
Rabarbrasaft
 1,50 kg rabarbra
 1,50 l vatn
 350 g sukker
 1 sitron, safta

Directions

Formkake
1

Pisk smør og sukker kvitt. Tilsett egga, eitt og eitt om gongen.

2

Sikt kveitemjøl og bland det med mandelmjøl og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen.

3

Fjern det govaste laget på rabarbraen, men litt skall kan gjerne vere på. Kutt rabarbra i små bitar og vend inn i kakedeiga.

4

Ha deiga over i ei smurt form, og steik på 165 grader i 40-45 minuttar.

5

Når formkaka tas ut av ovnen, skal du dynke den med hylleblomstsaft.

Rabarbrasaft
6

Skyll rabarbraen og kutt den i bitar. Kok opp saman med vatn og sukker. Kok i 20 minuttar, og sil gjennom ei fin sil.

7

Tilsett sitronsaft, og rør godt. Fylles på steriliserte flaske.

8

Bland gjerne safta ut med spurdlevatn eller vanleg kaldt vatn.

Notes

Formkake med rabarbra og hylleblomst