Nyt deilig formkake med rabarbra og hylleblomstsaft etter ein enkel sommarmiddag. Rabarbra er best på sommaren!
Pisk smør og sukker kvitt. Tilsett egga, eitt og eitt om gongen.
Sikt kveitemjøl og bland det med mandelmjøl og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen.
Fjern det govaste laget på rabarbraen, men litt skall kan gjerne vere på. Kutt rabarbra i små bitar og vend inn i kakedeiga.
Ha deiga over i ei smurt form, og steik på 165 grader i 40-45 minuttar.
Når formkaka tas ut av ovnen, skal du dynke den med hylleblomstsaft.
Skyll rabarbraen og kutt den i bitar. Kok opp saman med vatn og sukker. Kok i 20 minuttar, og sil gjennom ei fin sil.
Tilsett sitronsaft, og rør godt. Fylles på steriliserte flaske.
Bland gjerne safta ut med spurdlevatn eller vanleg kaldt vatn.
Ingredients
Directions
Pisk smør og sukker kvitt. Tilsett egga, eitt og eitt om gongen.
Sikt kveitemjøl og bland det med mandelmjøl og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen.
Fjern det govaste laget på rabarbraen, men litt skall kan gjerne vere på. Kutt rabarbra i små bitar og vend inn i kakedeiga.
Ha deiga over i ei smurt form, og steik på 165 grader i 40-45 minuttar.
Når formkaka tas ut av ovnen, skal du dynke den med hylleblomstsaft.
Skyll rabarbraen og kutt den i bitar. Kok opp saman med vatn og sukker. Kok i 20 minuttar, og sil gjennom ei fin sil.
Tilsett sitronsaft, og rør godt. Fylles på steriliserte flaske.
Bland gjerne safta ut med spurdlevatn eller vanleg kaldt vatn.