Fjøl med Varmrøykt Svanøylaks


Fjøl med Varmrøykt Svanøylaks

Ein frisk og smaksfull rett av laks, potet, eple og sitron. Den er lettvint å lage og enkel å ta med seg. Egner seg godt som turmat eller til lunsj

 

 

 600 gr Varmrøykt Svanøylaks
 400 gr småpoteter
 1 dl yoghurt naturell
 ½ bunt vårløk
 1 stk stor fennikel
 1 stk syrleg eple
 4 ss sitronsaft
 2 ss sukker
 
1

Kok småpotetene i lettsaltet vatn i ca 20-25 min til dei er møre. Damp av vatnet godt etter koking. Avkjøl og kutt i skiver. Vend inn yoghurt og vårløk. Smak til med salt og pepar.

2

Kutt fenikkelen i to og ta ut stammen. Finsnitt med ein skarp kniv eller ein mandolin. Kutt eplet i fyrstikktynne strimler.

3

Bland sammen sukker og sitronsaft til sukkeret er løyst opp.

4

Bland sammen fennikel, eple og sitrusjuicen og la den marinere i ca 5 min. Laksen deles i porsjonsbiter. Alt dette kan gjøres før ein legger ut på tur.

Ingrediensar

 600 gr Varmrøykt Svanøylaks
 400 gr småpoteter
 1 dl yoghurt naturell
 ½ bunt vårløk
 1 stk stor fennikel
 1 stk syrleg eple
 4 ss sitronsaft
 2 ss sukker

Slik gjer du

1

Kok småpotetene i lettsaltet vatn i ca 20-25 min til dei er møre. Damp av vatnet godt etter koking. Avkjøl og kutt i skiver. Vend inn yoghurt og vårløk. Smak til med salt og pepar.

2

Kutt fenikkelen i to og ta ut stammen. Finsnitt med ein skarp kniv eller ein mandolin. Kutt eplet i fyrstikktynne strimler.

3

Bland sammen sukker og sitronsaft til sukkeret er løyst opp.

4

Bland sammen fennikel, eple og sitrusjuicen og la den marinere i ca 5 min. Laksen deles i porsjonsbiter. Alt dette kan gjøres før ein legger ut på tur.

Fjøl med Varmrøykt Svanøylaks