Fjellblå på havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup


Fjellblå på havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup

Fjellblå er mjuk og rund i smaken og er ypparleg selskap til fredagskosen. Ostefat er ofte ein klassikker, men kva med ein liten vri? Fjellblå på heimelaga havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup gir i alle fall oss vatn i munnen.

 

 

OST
 100 g blåmuggost, som f. eks. Fjellblå fra Eggen Gardsysteri
Havrekjeks
 2.5 dl havregryn
 1 dl H-mjølk frå Rørosmeieriet
 1 dl kveitemjøl
 25 g Røros smør mild
 1/4 ts salt
 1/2 ts sukker
 1 ts bakepulver
Ølsirup
 1 flaske godt øl (pale ale, mørkt øl, bayerøl)
 3 ss kvit sukker
 2 ss brunt sukker
Vaniljetrekt pære
 1 pære
 1 vaniljestang
 500 g sukker
 5 dl vatn ølsirup (1)
 
Havrekjeks
1

Hell mjølk over havregrynene og la dei trekkje i ca. 15 min. Smelt smøret og bland alle ingrediensane til ei deig. Kjevl ut deiga til ca. 3 mm tjukk og stikk ut runde kjeks med eit glass. Legg kjeksene på eit steikebrett med bakepapir og steik i ca. 15 minuttar på 200˚C til dei er lysebrune.

Ølsirup
2

Ølet kokast inn til halv mengde. Tilsett sukker, kok til ein sirupskonsistens og avkjøl.

Vaniljetrekt pære
3

Skrell pæra og del den i 4 bitar. Ta ut kjernen. Kok opp sukkerlake, del vaniljestangen i to og skrap ut frøa. Ha frøa og stangen i sukkerlaken. Kok den opp og ta kjelen av plata. Tilsett pærene. La stå og trekkje i 10-15 minuttar. Legg pærene på eit fat saman med ost og havrekjeks. Hell over litt ølsirup i ein tynn stråle.

Foto og oppskrift: Rørosmat

Norsk ost

Fjellblå frå Eggen Gardsysteri hos Coop Nordvest

Ostane til Eggen Gardsysteri er ystet på økologisk mjølk frå eigen gard og nabogarder i Vingelen. Rørosmat leverer ostane deira til følgjande Coop Nordvest-butikkar:

  • Coop Mega Molde
  • Coop Mega Orkanger
  • Coop Mega Kristiansund
  • Extra Surnadal

Ingrediensar

OST
 100 g blåmuggost, som f. eks. Fjellblå fra Eggen Gardsysteri
Havrekjeks
 2.5 dl havregryn
 1 dl H-mjølk frå Rørosmeieriet
 1 dl kveitemjøl
 25 g Røros smør mild
 1/4 ts salt
 1/2 ts sukker
 1 ts bakepulver
Ølsirup
 1 flaske godt øl (pale ale, mørkt øl, bayerøl)
 3 ss kvit sukker
 2 ss brunt sukker
Vaniljetrekt pære
 1 pære
 1 vaniljestang
 500 g sukker
 5 dl vatn ølsirup (1)

Slik gjer du

Havrekjeks
1

Hell mjølk over havregrynene og la dei trekkje i ca. 15 min. Smelt smøret og bland alle ingrediensane til ei deig. Kjevl ut deiga til ca. 3 mm tjukk og stikk ut runde kjeks med eit glass. Legg kjeksene på eit steikebrett med bakepapir og steik i ca. 15 minuttar på 200˚C til dei er lysebrune.

Ølsirup
2

Ølet kokast inn til halv mengde. Tilsett sukker, kok til ein sirupskonsistens og avkjøl.

Vaniljetrekt pære
3

Skrell pæra og del den i 4 bitar. Ta ut kjernen. Kok opp sukkerlake, del vaniljestangen i to og skrap ut frøa. Ha frøa og stangen i sukkerlaken. Kok den opp og ta kjelen av plata. Tilsett pærene. La stå og trekkje i 10-15 minuttar. Legg pærene på eit fat saman med ost og havrekjeks. Hell over litt ølsirup i ein tynn stråle.

Fjellblå på havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup