Fjellblå er mjuk og rund i smaken og er ypparleg selskap til fredagskosen. Ostefat er ofte ein klassikker, men kva med ein liten vri? Fjellblå på heimelaga havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup gir i alle fall oss vatn i munnen.
Hell mjølk over havregrynene og la dei trekkje i ca. 15 min. Smelt smøret og bland alle ingrediensane til ei deig. Kjevl ut deiga til ca. 3 mm tjukk og stikk ut runde kjeks med eit glass. Legg kjeksene på eit steikebrett med bakepapir og steik i ca. 15 minuttar på 200˚C til dei er lysebrune.
Ølet kokast inn til halv mengde. Tilsett sukker, kok til ein sirupskonsistens og avkjøl.
Skrell pæra og del den i 4 bitar. Ta ut kjernen. Kok opp sukkerlake, del vaniljestangen i to og skrap ut frøa. Ha frøa og stangen i sukkerlaken. Kok den opp og ta kjelen av plata. Tilsett pærene. La stå og trekkje i 10-15 minuttar. Legg pærene på eit fat saman med ost og havrekjeks. Hell over litt ølsirup i ein tynn stråle.
Ingredients
Directions
Hell mjølk over havregrynene og la dei trekkje i ca. 15 min. Smelt smøret og bland alle ingrediensane til ei deig. Kjevl ut deiga til ca. 3 mm tjukk og stikk ut runde kjeks med eit glass. Legg kjeksene på eit steikebrett med bakepapir og steik i ca. 15 minuttar på 200˚C til dei er lysebrune.
Ølet kokast inn til halv mengde. Tilsett sukker, kok til ein sirupskonsistens og avkjøl.
Skrell pæra og del den i 4 bitar. Ta ut kjernen. Kok opp sukkerlake, del vaniljestangen i to og skrap ut frøa. Ha frøa og stangen i sukkerlaken. Kok den opp og ta kjelen av plata. Tilsett pærene. La stå og trekkje i 10-15 minuttar. Legg pærene på eit fat saman med ost og havrekjeks. Hell over litt ølsirup i ein tynn stråle.