Fiskepudding

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Populært for både store og små, og særs enkelt å lage. Gled heile familien med heimelaga fiskepudding, med oppskrift frå SPiiS godt med Arne Brimi. Denne er fin å servere som lunsj for gjestar også. Oppskrifta gir 4-6 porsjonar.

Du treng:
 500 g hysefilet, reinskåren
 2 ts salt
 15 ss kveitemjøl (kan sløyfes)
 5 kvit pepper
 1 egg
 4 dl melk eller fløte
 1 ts sitronsaft
 1 klype dijonsennep
Brimi anbefaler dette som tilbehøyr:
 reker
 lakserogn
 grøne erter
 salat
 agurk
Slik gjer du:
1

Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove bitar, og køyr den i kjøkkenmaskin til ein smidig fiskedeig.

2

Pisk egg lett saman, og rør det inn. Bland inn kveitemjøl, salt, pepper og sitronsaft.

3

Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt om gongen. Pass på at melk og farse har same temperatur før du blandar. All væske må vere ordentleg køyrt inn før ny blir tilsatt.

4

Køyr fiskefarsen fin og glatt i kjøkkenmaskin, og ha i litt ekstra pepper og ein knivspiss med sennep.

5

Pensle ei form, eventuelt fleire porsjonsformar, med smelta smør. Fordel farsen i formane.

6

Varm opp ei langpanne med vatn og steik fiskepuddingen i vatnbad på 125 grader i 30 min.

Tips til servering:
7

Server fiskepudding avkjølt på eit deilig smørbrød. Fordel reker, gjerne blanda i litt majones med dill, og lakserogn oppå fiskepuddingen. Pynt med grøne erter, salat, agurk og kokte egg.

Ingredients

Du treng:
 500 g hysefilet, reinskåren
 2 ts salt
 15 ss kveitemjøl (kan sløyfes)
 5 kvit pepper
 1 egg
 4 dl melk eller fløte
 1 ts sitronsaft
 1 klype dijonsennep
Brimi anbefaler dette som tilbehøyr:
 reker
 lakserogn
 grøne erter
 salat
 agurk

Directions

Slik gjer du:
1

Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove bitar, og køyr den i kjøkkenmaskin til ein smidig fiskedeig.

2

Pisk egg lett saman, og rør det inn. Bland inn kveitemjøl, salt, pepper og sitronsaft.

3

Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt om gongen. Pass på at melk og farse har same temperatur før du blandar. All væske må vere ordentleg køyrt inn før ny blir tilsatt.

4

Køyr fiskefarsen fin og glatt i kjøkkenmaskin, og ha i litt ekstra pepper og ein knivspiss med sennep.

5

Pensle ei form, eventuelt fleire porsjonsformar, med smelta smør. Fordel farsen i formane.

6

Varm opp ei langpanne med vatn og steik fiskepuddingen i vatnbad på 125 grader i 30 min.

Tips til servering:
7

Server fiskepudding avkjølt på eit deilig smørbrød. Fordel reker, gjerne blanda i litt majones med dill, og lakserogn oppå fiskepuddingen. Pynt med grøne erter, salat, agurk og kokte egg.

Fiskepudding