Fenalårsalat

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Ein frisk og smaksrik salat som gjer seg like godt i januar som på 17. mai. Med fenalår av villsau eller kanskje geit er du sikra fornøgde gjestar. Oppskrift frå Spiis.

 

 4 små og gode poteter, kokte
 ½ olivenolje
 1ss grov sennep
 litt salt og pepper
 4 Beito-ost, eller annen krydret os
 5-6 fenalår, skåret i strimler
 gressløk, hakket
Slik gjer du
1

Ha olivenoljen i en bolle og pisk inn grov sennep.

2

Skjær potetene i små terninger, og vend dem inn i oljen sammen med litt salt og pepper. La dette stå litt før du bruker det, da blir det mer smak i potetene.

3

Bland inn finskåret fenalår og hakket gressløk, og fordel salaten på skiver av fast ost. Her er brukt en krydret ost fra Beito Ysteri.

4

Pynt med friske urter, gjerne estragon.

5

Du kan også legge alt på en tynn brødskive og lune litt i ovn før serving.
Ingredienser

Ingredients

 4 små og gode poteter, kokte
 ½ olivenolje
 1ss grov sennep
 litt salt og pepper
 4 Beito-ost, eller annen krydret os
 5-6 fenalår, skåret i strimler
 gressløk, hakket

Directions

Slik gjer du
1

Ha olivenoljen i en bolle og pisk inn grov sennep.

2

Skjær potetene i små terninger, og vend dem inn i oljen sammen med litt salt og pepper. La dette stå litt før du bruker det, da blir det mer smak i potetene.

3

Bland inn finskåret fenalår og hakket gressløk, og fordel salaten på skiver av fast ost. Her er brukt en krydret ost fra Beito Ysteri.

4

Pynt med friske urter, gjerne estragon.

5

Du kan også legge alt på en tynn brødskive og lune litt i ovn før serving.
Ingredienser

Notes

Fenalårsalat