Fårikål

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Det er sesong for fårikål, og siste torsdagen i september er Fårikålens dag! Nyt denne tradisjonelle oppskrifta på Fårikål saman med familien. Hugs at ho smakar endå betre dagen etterpå, så lag rikeleg i gryta! Oppskrifta er rekna for 4 personar, så denne kan du dobble og tilpasse slik du måtte ønske.

 ca 2,5 kg fårikålkjøt av lam eller sau
 2 kg hodekål
 3 ss heile pepperkorn (etter smak og behag)
 2 ts salt
 3 dl vatn
1

Del kålen i båtar, og legg kjøt og kål lagvis i ei stor gryte. Strø salt og pepper mellom laga.

2

Ha i vatn i gryta og kok opp under lokk. Skru ned varmen og la alt trekke i 2-3 timar, under lokk.

3

Fårikålen er ferdig når kjøtet detter av beinet. Det er betre å trekke for lenge enn for lite. Server med kokte poteter og nyt!

Cuisine

Ingredients

 ca 2,5 kg fårikålkjøt av lam eller sau
 2 kg hodekål
 3 ss heile pepperkorn (etter smak og behag)
 2 ts salt
 3 dl vatn

Directions

1

Del kålen i båtar, og legg kjøt og kål lagvis i ei stor gryte. Strø salt og pepper mellom laga.

2

Ha i vatn i gryta og kok opp under lokk. Skru ned varmen og la alt trekke i 2-3 timar, under lokk.

3

Fårikålen er ferdig når kjøtet detter av beinet. Det er betre å trekke for lenge enn for lite. Server med kokte poteter og nyt!

Notes

Fårikål