Eplekake frå Brimi og SPiiS

eplekake-brimi-smaksglede

Eplekake er godt til dessert! Denne oppskrifta er frå SPiiS godt med Arne Brimi.

Du treng for 1 kake:
 2 egg
 2,5 dl sukker
 110 gram smør
 1 dl mjølk
 2 ts bakepulver
 3 dl mjøl
 4 eple, i båtar
Slik gjer du:
1

Visp saman egg og sukker til eggedosis.

2

Bland saman mjøl og bakepulver.

3

Smelt smøret og kok opp mjølka i det. Sett til side.

4

Ha mjølkeblandinga i eggedosisen, og vend inn mjøl og bakepulver. Det skal siktes inn litt etter litt.

5

Hell massen over i ei smurt kakeform, og dytt eplebitene godt ned i kaka. Her kan du også nytte eplebåtar som først er steikt gylne i litt smør og sukker, og så drysset med kanel. Det blir ekstra godt!

6

Steik eplekaka på 175 grader i 35-40 minutter.

Ingredients

Du treng for 1 kake:
 2 egg
 2,5 dl sukker
 110 gram smør
 1 dl mjølk
 2 ts bakepulver
 3 dl mjøl
 4 eple, i båtar

Directions

Slik gjer du:
1

Visp saman egg og sukker til eggedosis.

2

Bland saman mjøl og bakepulver.

3

Smelt smøret og kok opp mjølka i det. Sett til side.

4

Ha mjølkeblandinga i eggedosisen, og vend inn mjøl og bakepulver. Det skal siktes inn litt etter litt.

5

Hell massen over i ei smurt kakeform, og dytt eplebitene godt ned i kaka. Her kan du også nytte eplebåtar som først er steikt gylne i litt smør og sukker, og så drysset med kanel. Det blir ekstra godt!

6

Steik eplekaka på 175 grader i 35-40 minutter.

Notes

Eplekake frå Brimi og SPiiS