Eggerøre

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Eggerøre passar seg både til frokost og lunsj, samt jul og påske. No går vi mot 17. mai, der eggerøra også er eit populært tilbehøyr! Her får de ei fin oppskrift på krema eggerøre, av dyktige kjøkkensjef på Quality Hotel Florø, Kent Ole Strømsøy!

Du treng:
 8 egg frå Døskeland bruk
 5 ts salt
 8 ss fløyte
 1 ss smør
 2 ss finkutta grassløk
Slik gjer du:
1

Pisk saman egg, fløyte og salt i ein bolle.

2

Forvarm steikepanne på middels varme, tilsett smør og eggeblanding. Rør heile tida med ein slikkepott for kremaktig eggerøre.

3

Eggerøra steiker gjerne litt etter du har tatt den av panna, det er derfor viktig å få røra over i ein kald bolle for å avkjøle raskt, slik at du stopper steikeprosessen.

Ingredients

Du treng:
 8 egg frå Døskeland bruk
 5 ts salt
 8 ss fløyte
 1 ss smør
 2 ss finkutta grassløk

Directions

Slik gjer du:
1

Pisk saman egg, fløyte og salt i ein bolle.

2

Forvarm steikepanne på middels varme, tilsett smør og eggeblanding. Rør heile tida med ein slikkepott for kremaktig eggerøre.

3

Eggerøra steiker gjerne litt etter du har tatt den av panna, det er derfor viktig å få røra over i ein kald bolle for å avkjøle raskt, slik at du stopper steikeprosessen.

Eggerøre