Eggedosis med blåbær

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Kor ofte et du eggedosis til dessert? Altfor sjeldan, tenkjer vi! Eggedosis er ein smakfull dessert som er enkel å lage. I følge Brimi, er eggedosis undervurdert i dag! Smak den saman med blåbær! Oppskrifta er frå SPiiS godt med Arne Brimi, og er beregna 4 porsjonar.

Du treng:
 4 egg
 4 ss sukker
 blåbær (evt med litt sukker)
Slik gjer du:
1

Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis

2

Fordel eggedosisen i høge dessertglas, og ha ei god skjei med sukret blåbær rett før servering

3

PS. Denne desserten kan også gratineres. Då legg du berre eggedosisen i ei ildfast form, og strør over sukret blåbær. Gratiner i ovn på 200 grader overvarme til eggedosisen er gyllen

Ingredients

Du treng:
 4 egg
 4 ss sukker
 blåbær (evt med litt sukker)

Directions

Slik gjer du:
1

Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis

2

Fordel eggedosisen i høge dessertglas, og ha ei god skjei med sukret blåbær rett før servering

3

PS. Denne desserten kan også gratineres. Då legg du berre eggedosisen i ei ildfast form, og strør over sukret blåbær. Gratiner i ovn på 200 grader overvarme til eggedosisen er gyllen

Eggedosis med blåbær