Crème Brûlée med Rabarbrasorbet


Crème Brûlée med Rabarbrasorbet

Gjer klart til fest med denne deilige oppskrifta på Crème Brûlée med Rabarbrasorbet!
Oppskrifta er berekna for 10-12 personar.






Crème Brûlée
 500 g mjølk
 500 g fløyte
 200 g sukker
 4-5 stk heil stjerneanis
 240 g eggeplomme (tilsvarer ca. 12 eggeplommer)
Rabarbrasorbet
 1,5 dl vatn
 200 g sukker
 500 g rabarbra
 500 g italiensk marengs
Italiensk marengs
 ½ kg kvitt sukker
 125 g vatn
 250 g eggekvite (tilsvarer ca. 8-9 egg)
 
Crème Brûlée
1

Varm fløyte, mjølk, sukker og stjernanis opp til kokepunktet og ta av plata

2

Pisk lett saman eggeplommene

3

Hell den varme fløyteblandinga i egga under kraftig omrøring

4

La stå ei stund før siling og fordeling i posjonsformer

5

La stivne i ovn på 100 grader i ca. 1 time og 15 minutt, eller på 90 grader varmluft i ca. 45 minutt.

6

Avkjøl og grill med uraffinert sukker før servering

Rabarbrasorbet
7

Kok lake av vatn og sukker og avkjøl

8

Kjør den rensa rabarbraen til ein fin purè saman med sukkerlaken

9

Tilset marengsen, rør den forsiktig inn i puréen og kjør i ismaskin

Italiensk marengs
10

Kok sukker og vatn under lok til ca. 119 grader C. Prøv med termometer eller kuleprøven* om sukkerlaken er varm nok

11

VER VARSAM - dette er varmt! Hell den varme sukkerlaken i tynn stråle i eggekvitane under kraftig pisking i miksar. La miksaren gå til du har ein seig og glatt masse, som er blitt noko avkjølt. Avkjøl vidare etter piskinga. Held seg inntil eit døgn i kjøleskap, men taper seg litt i konsistensen om den står så lenge. Kan også frysast.
*Hell litt sukkerlake i kaldt vatn, sjå om dropen kan formast til ei kule.

Crème Brûlée
Tips: I denne oppskrifta er det viktig å vege ingrediensane. Det forskjell på storleiken på eggeplommer, og for å få den perfekte konsistensen og smaken på denne desserten, må det vere rett forhold mellom mjølk, fløyte og eggeplommer.

Italiensk marengs
Tips: Dette er ein viktig del av heimelaga fløyteiskrem og frukt- eller bærsorbét. Marengsen kan elles brukast til alt anna ein treng marengs til.

Foto og oppskrift: Henjatunet: mat frå Sogn av Åse Kongsvik

Henjatunet: mat frå Sogn hos Coop Nordvest

Henjatunet: mat frå Sogn er skreve av Åse Kongsvik og er boka for matglade folk som verdset lokale råvarer og matproduksjon. Kokeboka inspirerer til å nytte råvarer ein har tilgjengeleg, akkurat på den tida dei er best, samtidig som du finn tips om korleis drikke som passer til maten. Boka inneheld også historia om Henjatunet og viktige mat- og drikkeprodusentar i Sogn.
Du finn kokeboka i utvalde Coop Nordvest-butikkar.

Ingrediensar

Crème Brûlée
 500 g mjølk
 500 g fløyte
 200 g sukker
 4-5 stk heil stjerneanis
 240 g eggeplomme (tilsvarer ca. 12 eggeplommer)
Rabarbrasorbet
 1,5 dl vatn
 200 g sukker
 500 g rabarbra
 500 g italiensk marengs
Italiensk marengs
 ½ kg kvitt sukker
 125 g vatn
 250 g eggekvite (tilsvarer ca. 8-9 egg)

Slik gjer du

Crème Brûlée
1

Varm fløyte, mjølk, sukker og stjernanis opp til kokepunktet og ta av plata

2

Pisk lett saman eggeplommene

3

Hell den varme fløyteblandinga i egga under kraftig omrøring

4

La stå ei stund før siling og fordeling i posjonsformer

5

La stivne i ovn på 100 grader i ca. 1 time og 15 minutt, eller på 90 grader varmluft i ca. 45 minutt.

6

Avkjøl og grill med uraffinert sukker før servering

Rabarbrasorbet
7

Kok lake av vatn og sukker og avkjøl

8

Kjør den rensa rabarbraen til ein fin purè saman med sukkerlaken

9

Tilset marengsen, rør den forsiktig inn i puréen og kjør i ismaskin

Italiensk marengs
10

Kok sukker og vatn under lok til ca. 119 grader C. Prøv med termometer eller kuleprøven* om sukkerlaken er varm nok

11

VER VARSAM - dette er varmt! Hell den varme sukkerlaken i tynn stråle i eggekvitane under kraftig pisking i miksar. La miksaren gå til du har ein seig og glatt masse, som er blitt noko avkjølt. Avkjøl vidare etter piskinga. Held seg inntil eit døgn i kjøleskap, men taper seg litt i konsistensen om den står så lenge. Kan også frysast.
*Hell litt sukkerlake i kaldt vatn, sjå om dropen kan formast til ei kule.

Crème Brûlée med Rabarbrasorbet