Det norske måltid si historie har alltid inneholdt kraftfôr i vekedagane, og finare mat i helgene. I helga skal ein belønne seg sjølv etter hardt arbeid i veka, og søndagen er for avslapping og festmåltid. Men kraftfôr treng ikkje vere kjedeleg, tvert i mot! Prøv Arne Brimi si oppskrift på byggrynsgraut og få ein god start på vekedagen. Denne er så god at den passar seg på laurdag og søndagsmorgon òg! Oppskrifta er for 6 porsjonar.
Byggryn skal ligge i blaut i 1 liter vatn over natta.
Skyll byggryn, og ha på 1 liter friskt vatn. Kok i nokon minuttar saman med honning og salt, til gryna er kokt inn.
Spe på med H-mjølk, og la det koke godt mellom kvar gong du sper. Kok til byggryna er møre, og det tek ca. 10 minuttar.
Tilsettg rosiner som får svulme i grauten.
Strø over nøtter og friske bær ved servering.
Ingredients
Directions
Byggryn skal ligge i blaut i 1 liter vatn over natta.
Skyll byggryn, og ha på 1 liter friskt vatn. Kok i nokon minuttar saman med honning og salt, til gryna er kokt inn.
Spe på med H-mjølk, og la det koke godt mellom kvar gong du sper. Kok til byggryna er møre, og det tek ca. 10 minuttar.
Tilsettg rosiner som får svulme i grauten.
Strø over nøtter og friske bær ved servering.