Byggrynsgraut

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Det norske måltid si historie har alltid inneholdt kraftfôr i vekedagane, og finare mat i helgene. I helga skal ein belønne seg sjølv etter hardt arbeid i veka, og søndagen er for avslapping og festmåltid. Men kraftfôr treng ikkje vere kjedeleg, tvert i mot! Prøv Arne Brimi si oppskrift på byggrynsgraut og få ein god start på vekedagen. Denne er så god at den passar seg på laurdag og søndagsmorgon òg! Oppskrifta er for 6 porsjonar.

Du treng:
 500 g byggryn (blautlagt over natta)
 vatn
 1 ts salt
 1 ss norsk honning
 H-mjølk
 2 dl rosiner
 hasselnøtter (evt. andre nøtter du likar)
 friske bær
Slik gjer du:
1

Byggryn skal ligge i blaut i 1 liter vatn over natta.

2

Skyll byggryn, og ha på 1 liter friskt vatn. Kok i nokon minuttar saman med honning og salt, til gryna er kokt inn.

3

Spe på med H-mjølk, og la det koke godt mellom kvar gong du sper. Kok til byggryna er møre, og det tek ca. 10 minuttar.

4

Tilsettg rosiner som får svulme i grauten.

5

Strø over nøtter og friske bær ved servering.

Ingredients

Du treng:
 500 g byggryn (blautlagt over natta)
 vatn
 1 ts salt
 1 ss norsk honning
 H-mjølk
 2 dl rosiner
 hasselnøtter (evt. andre nøtter du likar)
 friske bær

Directions

Slik gjer du:
1

Byggryn skal ligge i blaut i 1 liter vatn over natta.

2

Skyll byggryn, og ha på 1 liter friskt vatn. Kok i nokon minuttar saman med honning og salt, til gryna er kokt inn.

3

Spe på med H-mjølk, og la det koke godt mellom kvar gong du sper. Kok til byggryna er møre, og det tek ca. 10 minuttar.

4

Tilsettg rosiner som får svulme i grauten.

5

Strø over nøtter og friske bær ved servering.

Notes

Byggrynsgraut