Byggotto

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Ein kjempegod vri på den italienske retten: Risotto, men med byggryn og øl. Oppskrifta er frå Spiis godt med Arne Brimi og er beregna 4 porsjonar.

 2 dl byggryn (blautlagt)
 7 dl kyllingkraft (alternativt 4 dl vatn og 1 flaske lyst øl, 0,33 l)
 salt
 2 ss smør
 1 dl fløyte
 vellagra ost
 rista sopp, i bitar (t.d aromasjampinjong)
 bladpersille
1

Kok byggryna først knapt møre i krafta. Kok i 20-25 minuttar, eller til det er kokt inn. Rør jevnleg.

2

Dersom du vil bruke vatn og øl, kokar du først gryna i lettsalta vatn i ca. 15 minuttar, før du har i ølet. La ølet koke inn. Rør jevnleg.

3

Ha i fløyta, rør ho inn. Smak til om du treng meir salt.

4

Ta byggottoen av varmen, og rør inn smør og ein god neve med reven ost.

5

Server med smørsteikt sopp, eit ekstra dryss med ost og bladpersille.

Vel bekomme!

Ingredients

 2 dl byggryn (blautlagt)
 7 dl kyllingkraft (alternativt 4 dl vatn og 1 flaske lyst øl, 0,33 l)
 salt
 2 ss smør
 1 dl fløyte
 vellagra ost
 rista sopp, i bitar (t.d aromasjampinjong)
 bladpersille

Directions

1

Kok byggryna først knapt møre i krafta. Kok i 20-25 minuttar, eller til det er kokt inn. Rør jevnleg.

2

Dersom du vil bruke vatn og øl, kokar du først gryna i lettsalta vatn i ca. 15 minuttar, før du har i ølet. La ølet koke inn. Rør jevnleg.

3

Ha i fløyta, rør ho inn. Smak til om du treng meir salt.

4

Ta byggottoen av varmen, og rør inn smør og ein god neve med reven ost.

5

Server med smørsteikt sopp, eit ekstra dryss med ost og bladpersille.

Vel bekomme!

Notes

Byggotto