Ein kjempegod vri på den italienske retten: Risotto, men med byggryn og øl. Oppskrifta er frå Spiis godt med Arne Brimi og er beregna 4 porsjonar.
Kok byggryna først knapt møre i krafta. Kok i 20-25 minuttar, eller til det er kokt inn. Rør jevnleg.
Dersom du vil bruke vatn og øl, kokar du først gryna i lettsalta vatn i ca. 15 minuttar, før du har i ølet. La ølet koke inn. Rør jevnleg.
Ha i fløyta, rør ho inn. Smak til om du treng meir salt.
Ta byggottoen av varmen, og rør inn smør og ein god neve med reven ost.
Server med smørsteikt sopp, eit ekstra dryss med ost og bladpersille.
Vel bekomme!
Ingredients
Directions
Kok byggryna først knapt møre i krafta. Kok i 20-25 minuttar, eller til det er kokt inn. Rør jevnleg.
Dersom du vil bruke vatn og øl, kokar du først gryna i lettsalta vatn i ca. 15 minuttar, før du har i ølet. La ølet koke inn. Rør jevnleg.
Ha i fløyta, rør ho inn. Smak til om du treng meir salt.
Ta byggottoen av varmen, og rør inn smør og ein god neve med reven ost.
Server med smørsteikt sopp, eit ekstra dryss med ost og bladpersille.
Vel bekomme!