I denne oppskrifta skal du nytte heile blomkålen! Oppskrifta er frå SPiiS godt med Arne Brimi, og passar til 4 porsjonar.
Start med puréen. Del blomkålen i bitar og ha alt i ei kjele. Hell på like deler vatn og melk til det akkurat dekker. Kok til det blir mørt.
Kjør den møre blomkålen i ein foodprosessor, og juster med væske til passe konsistens. Det skal bli som ein litt laus puré, men ikkje så tynn som ei suppe! Smak til med salt.
Kok eit heilt blomkålhovud, med stilk og uten blad, i lettsalta vatn til det er passe mørt.
Blomkålblada snur du kjapt i litt olje i ei varm steikepanne, eller legg dei litt i kokevatnet slik at dei blir varme.
Legg lun blomkålpuré utover eit fat. Del opp det nykokte blomkålhovudet og legg bitane oppi puréen. Ha på litt smør. Fordel blomkålblada rundt på fatet, og server medan alt er varmt.
Dersom du ønsker litt meir enn blomkål til middag, så prøv med litt røkt eller gravet fisk attåt!
Ingredients
Directions
Start med puréen. Del blomkålen i bitar og ha alt i ei kjele. Hell på like deler vatn og melk til det akkurat dekker. Kok til det blir mørt.
Kjør den møre blomkålen i ein foodprosessor, og juster med væske til passe konsistens. Det skal bli som ein litt laus puré, men ikkje så tynn som ei suppe! Smak til med salt.
Kok eit heilt blomkålhovud, med stilk og uten blad, i lettsalta vatn til det er passe mørt.
Blomkålblada snur du kjapt i litt olje i ei varm steikepanne, eller legg dei litt i kokevatnet slik at dei blir varme.
Legg lun blomkålpuré utover eit fat. Del opp det nykokte blomkålhovudet og legg bitane oppi puréen. Ha på litt smør. Fordel blomkålblada rundt på fatet, og server medan alt er varmt.
Dersom du ønsker litt meir enn blomkål til middag, så prøv med litt røkt eller gravet fisk attåt!