Print Options:

Blomkålgrateng og spekeskinke

Spekeskinke er godt på våren, og saman med blomkålgrateng har du eit ordentleg måltid! Denne oppskrifta er frå kokeboka Spiis godt med Arne Brimi, og er beregna for 3-4 porsjonar.

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

 1 blomkålhaud
 1 ½ dl fløyte
 1 ½ dl mjølk
 1 ts disjonsennep
 salt
 100 g vellagra Jarlsberg
 tynne skiver spekeskinke/fenalår
1

Del opp blomkålen i bukettar. Ha i fløyte og mjølk i ei kjele, og kok blomkålbukettane knapt møre.

2

Bland inn sennep, revet ost, og smak til med salt. Legg alt over i ei ildfast form, og ha i litt ekstra ost på toppen.

3

Gratiner i ovn på 180 garder i rundt 10 minuttar, eller til gratengen byrjar å bli gyllenbryn og fin på toppen.

4

Server blomkålgratengen varm, gjerne sammen
med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.