Blomkålgrateng og spekeskinke

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Spekeskinke er godt på våren, og saman med blomkålgrateng har du eit ordentleg måltid! Denne oppskrifta er frå kokeboka Spiis godt med Arne Brimi, og er beregna for 3-4 porsjonar.

 1 blomkålhaud
 1 ½ dl fløyte
 1 ½ dl mjølk
 1 ts disjonsennep
 salt
 100 g vellagra Jarlsberg
 tynne skiver spekeskinke/fenalår
1

Del opp blomkålen i bukettar. Ha i fløyte og mjølk i ei kjele, og kok blomkålbukettane knapt møre.

2

Bland inn sennep, revet ost, og smak til med salt. Legg alt over i ei ildfast form, og ha i litt ekstra ost på toppen.

3

Gratiner i ovn på 180 garder i rundt 10 minuttar, eller til gratengen byrjar å bli gyllenbryn og fin på toppen.

4

Server blomkålgratengen varm, gjerne sammen
med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.

Ingredients

 1 blomkålhaud
 1 ½ dl fløyte
 1 ½ dl mjølk
 1 ts disjonsennep
 salt
 100 g vellagra Jarlsberg
 tynne skiver spekeskinke/fenalår

Directions

1

Del opp blomkålen i bukettar. Ha i fløyte og mjølk i ei kjele, og kok blomkålbukettane knapt møre.

2

Bland inn sennep, revet ost, og smak til med salt. Legg alt over i ei ildfast form, og ha i litt ekstra ost på toppen.

3

Gratiner i ovn på 180 garder i rundt 10 minuttar, eller til gratengen byrjar å bli gyllenbryn og fin på toppen.

4

Server blomkålgratengen varm, gjerne sammen
med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.

Notes

Blomkålgrateng og spekeskinke