Spekeskinke er godt på våren, og saman med blomkålgrateng har du eit ordentleg måltid! Denne oppskrifta er frå kokeboka Spiis godt med Arne Brimi, og er beregna for 3-4 porsjonar.
Del opp blomkålen i bukettar. Ha i fløyte og mjølk i ei kjele, og kok blomkålbukettane knapt møre.
Bland inn sennep, revet ost, og smak til med salt. Legg alt over i ei ildfast form, og ha i litt ekstra ost på toppen.
Gratiner i ovn på 180 garder i rundt 10 minuttar, eller til gratengen byrjar å bli gyllenbryn og fin på toppen.
Server blomkålgratengen varm, gjerne sammen
med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.
Ingredients
Directions
Del opp blomkålen i bukettar. Ha i fløyte og mjølk i ei kjele, og kok blomkålbukettane knapt møre.
Bland inn sennep, revet ost, og smak til med salt. Legg alt over i ei ildfast form, og ha i litt ekstra ost på toppen.
Gratiner i ovn på 180 garder i rundt 10 minuttar, eller til gratengen byrjar å bli gyllenbryn og fin på toppen.
Server blomkålgratengen varm, gjerne sammen
med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.