Biff med sjalottlaukkrem

smaksglede-arnebrimi-coopnordvest

Perfekt steikt biff med mykje god smak av sjalottlauk. Kjempegod helgemiddag saman med familien. Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.

Du treng:
 4 fine biffar av indrefilet (180-200g pr. filet)
 smør
 Maldonsalt
 pepper
 68 sjalottlauk
 fløyte
Biff
1

La kjøttet ligge i romtemperatur før steiking.

2

Ha smør i ei romsleg steikepanne, og la panna bli middels varm.

3

Krydre biffane med salt og pepper rett før dei blir lagt i panna. Brun dei på begge sider.

4

Legg biffane over på eit steikebrett, og la dei kvile i 3-4 minuttar. Sett steikeovnen på 220 grader.

5

Sett brettet i ovnen, og steik vidare til kjøttet byrjar å svulme opp etter 6-8 minuttar.

6

Ta biffane ut av ovnen. La kjøttet kvile nokon minuttar før du setter det til i ovnen. Når kjøttet svulmar opp på nytt, tar du det ut og lar det kvile litt før servering.

7

Server biffane med sjalottlaukkrem og pynt med friske urter, til dømes rosmarin.

Sjalottlaukkrem
8

Del sjalottlauken først i to, og så i skiver.

9

Ha lauken i ei kjele, og hell på fløyta slik at det dekker lauken.

10

Kok til lauken er mør, og server med ein gong.

Ingredients

Du treng:
 4 fine biffar av indrefilet (180-200g pr. filet)
 smør
 Maldonsalt
 pepper
 68 sjalottlauk
 fløyte

Directions

Biff
1

La kjøttet ligge i romtemperatur før steiking.

2

Ha smør i ei romsleg steikepanne, og la panna bli middels varm.

3

Krydre biffane med salt og pepper rett før dei blir lagt i panna. Brun dei på begge sider.

4

Legg biffane over på eit steikebrett, og la dei kvile i 3-4 minuttar. Sett steikeovnen på 220 grader.

5

Sett brettet i ovnen, og steik vidare til kjøttet byrjar å svulme opp etter 6-8 minuttar.

6

Ta biffane ut av ovnen. La kjøttet kvile nokon minuttar før du setter det til i ovnen. Når kjøttet svulmar opp på nytt, tar du det ut og lar det kvile litt før servering.

7

Server biffane med sjalottlaukkrem og pynt med friske urter, til dømes rosmarin.

Sjalottlaukkrem
8

Del sjalottlauken først i to, og så i skiver.

9

Ha lauken i ei kjele, og hell på fløyta slik at det dekker lauken.

10

Kok til lauken er mør, og server med ein gong.

Biff med sjalottlaukkrem