Bakt potet med parmesan, ruccola og fennikelsalami

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar
VanskelegheitsgradEnkel

Ta den bakte poteta til nye høgder med kortreiste poteter frå Lærdal Grønt og ein italiensk vri med parmesan, ruccola og fennikelsalami.

 

Tilberedningstid1 time 10 minutt
 4 stk. store poteter frå Lærdal Grønt, med skal
 1 -2 ss rapsolje
 100 g smør, i terningar
 4 ts olivenolje
 2 fedd hvitløk, revet
 4 ss parmesan, revet
 50 g ruccola, grovhakka
 0,25 ts flaksalt
 8 skiver fennikelsalami (tynne skiver)
 Salt og pepar
1

Fyr opp grillen og lag til eit område utan direkte varme under rista. Du kan også bake potetene i omnen på 185˚C.

2

Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 stadar og gni inn skalet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i omnen). Steik til potetene til dei er møre (ca. 60 minutt).

3

La potetene kvile i 5 minutt. Skjer eit djupt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skei. Mos saman potet og smør og smak til med salt og pepar. Legg potetmosen tilbake i skalet.

4

Bland saman olivenolje, hvitløk, parmesan, ruccola og salt.

5

Dytt salamiskiver ned i bakt potet og fyll på med ruccolablandinga.

Ingredients

 4 stk. store poteter frå Lærdal Grønt, med skal
 1 -2 ss rapsolje
 100 g smør, i terningar
 4 ts olivenolje
 2 fedd hvitløk, revet
 4 ss parmesan, revet
 50 g ruccola, grovhakka
 0,25 ts flaksalt
 8 skiver fennikelsalami (tynne skiver)
 Salt og pepar

Directions

1

Fyr opp grillen og lag til eit område utan direkte varme under rista. Du kan også bake potetene i omnen på 185˚C.

2

Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 stadar og gni inn skalet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i omnen). Steik til potetene til dei er møre (ca. 60 minutt).

3

La potetene kvile i 5 minutt. Skjer eit djupt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skei. Mos saman potet og smør og smak til med salt og pepar. Legg potetmosen tilbake i skalet.

4

Bland saman olivenolje, hvitløk, parmesan, ruccola og salt.

5

Dytt salamiskiver ned i bakt potet og fyll på med ruccolablandinga.

Notes

Bakt potet med parmesan, ruccola og fennikelsalami