Poteta kjem i mange ulike variantar. Prøv denne oppskrifta med Gangstad gårdsysteri sin eigen Snadderost! Bakt potet passar bra til kvardags, helgekos og besøk. Oppskrifta er beregna for 4 personar.
Pakk inn potetene i aluminiumsfolie og legg dei på eit steikebrett med mykje grovsalt. Bak potetene på ca. 200 grader til dei er møre. (ca. 1 time, avhengig av størrelsen på potetene).
Kutt bacon i terningar og steik dei godt i ei steikepanne. Steik på svak varme først, med litt olje, slik at feittet smeltar. Skru opp varmen etterkvart og tilsett smør og litt finkutta lauk.
Skjær eit snitt i potetene og fyll dei med ei god skjei med Snadderost. Topp med bacon, vårlauk og persille.
Ingredients
Directions
Pakk inn potetene i aluminiumsfolie og legg dei på eit steikebrett med mykje grovsalt. Bak potetene på ca. 200 grader til dei er møre. (ca. 1 time, avhengig av størrelsen på potetene).
Kutt bacon i terningar og steik dei godt i ei steikepanne. Steik på svak varme først, med litt olje, slik at feittet smeltar. Skru opp varmen etterkvart og tilsett smør og litt finkutta lauk.
Skjær eit snitt i potetene og fyll dei med ei god skjei med Snadderost. Topp med bacon, vårlauk og persille.