Bakt potet med Gangstad Snadderost

smaksglede-baktpotet-gangstad

Poteta kjem i mange ulike variantar. Prøv denne oppskrifta med Gangstad gårdsysteri sin eigen Snadderost! Bakt potet passar bra til kvardags, helgekos og besøk. Oppskrifta er beregna for 4 personar.

 1 beger Snadderost
 4 store poteter
 200 g bacon frå Inderøy slakteri
 2 stk sjalottlauk
 2 ss smør
 litt olje
 1 vårlauk
 litt persille
 grovsalt
1

Pakk inn potetene i aluminiumsfolie og legg dei på eit steikebrett med mykje grovsalt. Bak potetene på ca. 200 grader til dei er møre. (ca. 1 time, avhengig av størrelsen på potetene).

2

Kutt bacon i terningar og steik dei godt i ei steikepanne. Steik på svak varme først, med litt olje, slik at feittet smeltar. Skru opp varmen etterkvart og tilsett smør og litt finkutta lauk.

3

Skjær eit snitt i potetene og fyll dei med ei god skjei med Snadderost. Topp med bacon, vårlauk og persille.

Ingredients

 1 beger Snadderost
 4 store poteter
 200 g bacon frå Inderøy slakteri
 2 stk sjalottlauk
 2 ss smør
 litt olje
 1 vårlauk
 litt persille
 grovsalt

Directions

1

Pakk inn potetene i aluminiumsfolie og legg dei på eit steikebrett med mykje grovsalt. Bak potetene på ca. 200 grader til dei er møre. (ca. 1 time, avhengig av størrelsen på potetene).

2

Kutt bacon i terningar og steik dei godt i ei steikepanne. Steik på svak varme først, med litt olje, slik at feittet smeltar. Skru opp varmen etterkvart og tilsett smør og litt finkutta lauk.

3

Skjær eit snitt i potetene og fyll dei med ei god skjei med Snadderost. Topp med bacon, vårlauk og persille.

Bakt potet med Gangstad Snadderost