Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og oliven

Lokalmat | Smaksglede
DifficultyEnkel

Bakt potet er ein liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennande fyll kvar gong. Prøv denne oppskrifta her med Lærdals poteter og eit middelhavsinspirert fyll: feta, soltørka tomater og oliven.

 

Prep Time1 time 10 mins
 4 stk. store poteter frå Lærdal Grønt, med skal
 1 -2 ss rapsolje
 100 g smør, i terningar
 150 g fetaost, smuldra
 8 stk. soltørka tomater (i olje), strimla
 100 g kalamataoliven (utan stein), grovhakka
 Frisk oregano
 salt og pepar
1

Fyr opp grillen og lag til eit område utan direkte varme under rista. Du kan også bake potetene i omnen på 185˚C.

2

Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 stadar og gni inn skalet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i omnen). Steik til potetene til dei er møre (ca. 60 minutt).

3

La potetene kvile i 5 minutt. Skjer eit djupt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skei. Mos saman potet og smør og smak til med salt og pepar. Legg potetmosen tilbake i skalet, smuldr på fetaost og dytt det godt ned i den bakte poteta.

4

Topp med soltørka tomater, kalamataoliven og frisk oregano.

Category, ,

Ingredients

 4 stk. store poteter frå Lærdal Grønt, med skal
 1 -2 ss rapsolje
 100 g smør, i terningar
 150 g fetaost, smuldra
 8 stk. soltørka tomater (i olje), strimla
 100 g kalamataoliven (utan stein), grovhakka
 Frisk oregano
 salt og pepar

Directions

1

Fyr opp grillen og lag til eit område utan direkte varme under rista. Du kan også bake potetene i omnen på 185˚C.

2

Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 stadar og gni inn skalet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i omnen). Steik til potetene til dei er møre (ca. 60 minutt).

3

La potetene kvile i 5 minutt. Skjer eit djupt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skei. Mos saman potet og smør og smak til med salt og pepar. Legg potetmosen tilbake i skalet, smuldr på fetaost og dytt det godt ned i den bakte poteta.

4

Topp med soltørka tomater, kalamataoliven og frisk oregano.

Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og oliven