Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og oliven


Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og oliven

Bakt potet er ein liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennande fyll kvar gong. Prøv denne oppskrifta her med Lærdals poteter og eit middelhavsinspirert fyll: feta, soltørka tomater og oliven.

Førebuing1 time 10 min

 

 

 4 stk. store poteter frå Lærdal Grønt, med skal
 1 -2 ss rapsolje
 100 g smør, i terningar
 150 g fetaost, smuldra
 8 stk. soltørka tomater (i olje), strimla
 100 g kalamataoliven (utan stein), grovhakka
 Frisk oregano
 salt og pepar
 
1

Fyr opp grillen og lag til eit område utan direkte varme under rista. Du kan også bake potetene i omnen på 185˚C.

2

Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 stadar og gni inn skalet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i omnen). Steik til potetene til dei er møre (ca. 60 minutt).

3

La potetene kvile i 5 minutt. Skjer eit djupt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skei. Mos saman potet og smør og smak til med salt og pepar. Legg potetmosen tilbake i skalet, smuldr på fetaost og dytt det godt ned i den bakte poteta.

4

Topp med soltørka tomater, kalamataoliven og frisk oregano.

Kjelde: Coop Mega

Ingrediensar

 4 stk. store poteter frå Lærdal Grønt, med skal
 1 -2 ss rapsolje
 100 g smør, i terningar
 150 g fetaost, smuldra
 8 stk. soltørka tomater (i olje), strimla
 100 g kalamataoliven (utan stein), grovhakka
 Frisk oregano
 salt og pepar

Slik gjer du

1

Fyr opp grillen og lag til eit område utan direkte varme under rista. Du kan også bake potetene i omnen på 185˚C.

2

Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 stadar og gni inn skalet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i omnen). Steik til potetene til dei er møre (ca. 60 minutt).

3

La potetene kvile i 5 minutt. Skjer eit djupt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skei. Mos saman potet og smør og smak til med salt og pepar. Legg potetmosen tilbake i skalet, smuldr på fetaost og dytt det godt ned i den bakte poteta.

4

Topp med soltørka tomater, kalamataoliven og frisk oregano.

Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og oliven