Det finnast mange gode måtar å nytte eple på. Har du mykje eple? Del dei i to, hiv i ovnen og nyt med vaniljesaus! Sjekk ut denne oppskrifta.
Sett ovnen på 220 grader. Del eplene i to, fjern skall og kjerne.
Ha eplene i ei ildfast form, dryss over kanel, sukker og hasselnøtter. Ha på honning, og fordel smør utover.
Plasser i midten av steikeovn, og la steike i ca. 30 min. Til epla er mjuke. Server saman med heimelaga vaniljesaus.
Bland saman mjølk, maisenna og sukker i ei kasserolle.
Kok opp på middels varme, rør kontinuerleg. Bruk visp.
Når det byrjar å koke, ta kasserolla av plata og over i eit vannbad.
Når ho er ferdig avkjølt, blandar du inn vaniljesukkeret. Visp vaniljesausen luftig, og server saman med ovnsbakte eple.
Ingredients
Directions
Sett ovnen på 220 grader. Del eplene i to, fjern skall og kjerne.
Ha eplene i ei ildfast form, dryss over kanel, sukker og hasselnøtter. Ha på honning, og fordel smør utover.
Plasser i midten av steikeovn, og la steike i ca. 30 min. Til epla er mjuke. Server saman med heimelaga vaniljesaus.
Bland saman mjølk, maisenna og sukker i ei kasserolle.
Kok opp på middels varme, rør kontinuerleg. Bruk visp.
Når det byrjar å koke, ta kasserolla av plata og over i eit vannbad.
Når ho er ferdig avkjølt, blandar du inn vaniljesukkeret. Visp vaniljesausen luftig, og server saman med ovnsbakte eple.