Bakt eple med heimelagavaniljesaus

eple-ovnsbakt-smaksglede-coopnordvest

Det finnast mange gode måtar å nytte eple på. Har du mykje eple? Del dei i to, hiv i ovnen og nyt med vaniljesaus! Sjekk ut denne oppskrifta.

Du treng for 4 porsjonar:
 4 stk eple
 4 ss flytande honning
 2 ts kanel
 2 ss brunt sukker
 2 dl hasselnøtter
 2 smør
Du treng til vaniljesaus:
 5 dl h-mjølk
 2 egg
 15 g maisenna
 1 ss sukker
 1 ts vaniljesukker
Eplekake:
1

Sett ovnen på 220 grader. Del eplene i to, fjern skall og kjerne.

2

Ha eplene i ei ildfast form, dryss over kanel, sukker og hasselnøtter. Ha på honning, og fordel smør utover.

3

Plasser i midten av steikeovn, og la steike i ca. 30 min. Til epla er mjuke. Server saman med heimelaga vaniljesaus.

Vaniljesaus:
4

Bland saman mjølk, maisenna og sukker i ei kasserolle.

5

Kok opp på middels varme, rør kontinuerleg. Bruk visp.

6

Når det byrjar å koke, ta kasserolla av plata og over i eit vannbad.

7

Når ho er ferdig avkjølt, blandar du inn vaniljesukkeret. Visp vaniljesausen luftig, og server saman med ovnsbakte eple.

Ingredients

Du treng for 4 porsjonar:
 4 stk eple
 4 ss flytande honning
 2 ts kanel
 2 ss brunt sukker
 2 dl hasselnøtter
 2 smør
Du treng til vaniljesaus:
 5 dl h-mjølk
 2 egg
 15 g maisenna
 1 ss sukker
 1 ts vaniljesukker

Directions

Eplekake:
1

Sett ovnen på 220 grader. Del eplene i to, fjern skall og kjerne.

2

Ha eplene i ei ildfast form, dryss over kanel, sukker og hasselnøtter. Ha på honning, og fordel smør utover.

3

Plasser i midten av steikeovn, og la steike i ca. 30 min. Til epla er mjuke. Server saman med heimelaga vaniljesaus.

Vaniljesaus:
4

Bland saman mjølk, maisenna og sukker i ei kasserolle.

5

Kok opp på middels varme, rør kontinuerleg. Bruk visp.

6

Når det byrjar å koke, ta kasserolla av plata og over i eit vannbad.

7

Når ho er ferdig avkjølt, blandar du inn vaniljesukkeret. Visp vaniljesausen luftig, og server saman med ovnsbakte eple.

Notes

Bakt eple med heimelagavaniljesaus