SolundMat si eiga oppskrift på ein deilig og fyldig bacalao som du lagar med deira bacalaobitar fiska og foredla i øyriket Solund. Oppskrifta er berekna for ca. 6 personar
Skjer potetene i skiver. Del grønsakene i mindre bitar og hakk kvitlauken.
Legg ingrediensane lagvis i ei panne med tjukk botn.
La gryta småkoke i minimum 1 time, gjerne lenger. Ver forsiktig med å røre i bacalaoen, snu heller på panna av og til.
Serverast med brød til, gjerne Focaccia.
Det er ikkje farleg å lage for stor posjon, bacalaoen toler å stå til neste dag og er like god.
TIPS! Det finnast mange oppskrifter på bacalao, og med litt erfaring kan du enkelt variere med litt fleire ingrediensar. Det er fint med litt svarte oliven, og ein kan i tillegg bruke litt selleristang eller kålrot (kålrot kan du evt. erstatte med gulrot). Rosiner kan òg brukast for å få bacalaoen søtare, bruk av tomatpurrè /hermetiske tomatar krev at ein har i noko søtt i tillegg. Gulrot som er brukt her gjev også søtsmak . Søt chilisaus er fin å bruke for å tilpasse smak . Om bacalaoen er vorten for sterk, kan den serverast med litt lettrømme som mildnar smaken.
Ingredients
Directions
Skjer potetene i skiver. Del grønsakene i mindre bitar og hakk kvitlauken.
Legg ingrediensane lagvis i ei panne med tjukk botn.
La gryta småkoke i minimum 1 time, gjerne lenger. Ver forsiktig med å røre i bacalaoen, snu heller på panna av og til.
Serverast med brød til, gjerne Focaccia.
Det er ikkje farleg å lage for stor posjon, bacalaoen toler å stå til neste dag og er like god.
TIPS! Det finnast mange oppskrifter på bacalao, og med litt erfaring kan du enkelt variere med litt fleire ingrediensar. Det er fint med litt svarte oliven, og ein kan i tillegg bruke litt selleristang eller kålrot (kålrot kan du evt. erstatte med gulrot). Rosiner kan òg brukast for å få bacalaoen søtare, bruk av tomatpurrè /hermetiske tomatar krev at ein har i noko søtt i tillegg. Gulrot som er brukt her gjev også søtsmak . Søt chilisaus er fin å bruke for å tilpasse smak . Om bacalaoen er vorten for sterk, kan den serverast med litt lettrømme som mildnar smaken.