Godt brød til frokost, eller som tilbehør, er viktig for å skape eit komplett måltid. Oppskrift på Vianvang brød er frå kokeboka SPiiS godt med Arne Brimi.
Rør gjæren ut i lunka vatn og bland saman alle ingrediensane til ei smidig og glatt deig
Dekk deiga godt med plast eller eit kjøkkenhåndkle, og sett den lunt til heving. Hev i rundt 40 minuttar til dobbelt størrelse
Smør to langpanner eller ildfaste former godt med olivenolje. Del deiga i to, og klem emnene ut i formane.
Hev på nytt i 10-15 minuttar. Klem deretter deiga litt ned, og drypp over olivenolje. Strø over litt maldonsalt
Steik brøda nederst i ovnen på 220 grader i ca. 25 minuttar. Avkjøl på rist
Ingredients
Directions
Rør gjæren ut i lunka vatn og bland saman alle ingrediensane til ei smidig og glatt deig
Dekk deiga godt med plast eller eit kjøkkenhåndkle, og sett den lunt til heving. Hev i rundt 40 minuttar til dobbelt størrelse
Smør to langpanner eller ildfaste former godt med olivenolje. Del deiga i to, og klem emnene ut i formane.
Hev på nytt i 10-15 minuttar. Klem deretter deiga litt ned, og drypp over olivenolje. Strø over litt maldonsalt
Steik brøda nederst i ovnen på 220 grader i ca. 25 minuttar. Avkjøl på rist