Godt brød til frokost, eller som tilbehør, er viktig for å skape eit komplett måltid. Oppskrift på Vianvang brød er frå kokeboka SPiiS godt med Arne Brimi.

Du treng
 5 dl lunka vatn
 25 g gjær
 1 ss salt
 2 dl byggmjøl
 12,00 dl kveitemjøl
 olivenolje
 maldonsalt
Slik gjer du
1

Rør gjæren ut i lunka vatn og bland saman alle ingrediensane til ei smidig og glatt deig

2

Dekk deiga godt med plast eller eit kjøkkenhåndkle, og sett den lunt til heving. Hev i rundt 40 minuttar til dobbelt størrelse

3

Smør to langpanner eller ildfaste former godt med olivenolje. Del deiga i to, og klem emnene ut i formane.

4

Hev på nytt i 10-15 minuttar. Klem deretter deiga litt ned, og drypp over olivenolje. Strø over litt maldonsalt

5

Steik brøda nederst i ovnen på 220 grader i ca. 25 minuttar. Avkjøl på rist

Ingredients

Du treng
 5 dl lunka vatn
 25 g gjær
 1 ss salt
 2 dl byggmjøl
 12,00 dl kveitemjøl
 olivenolje
 maldonsalt

Directions

Slik gjer du
1

Rør gjæren ut i lunka vatn og bland saman alle ingrediensane til ei smidig og glatt deig

2

Dekk deiga godt med plast eller eit kjøkkenhåndkle, og sett den lunt til heving. Hev i rundt 40 minuttar til dobbelt størrelse

3

Smør to langpanner eller ildfaste former godt med olivenolje. Del deiga i to, og klem emnene ut i formane.

4

Hev på nytt i 10-15 minuttar. Klem deretter deiga litt ned, og drypp over olivenolje. Strø over litt maldonsalt

5

Steik brøda nederst i ovnen på 220 grader i ca. 25 minuttar. Avkjøl på rist