Tradisjonell rømmegrautTradisjonell rømmegraut til kvardag og fest: feitetysdag, 17. mai eller etter slåtten? Uansett anledning, så passar det med denne fløyelsmjuke oppskrifta frå Jølster, frå kokeboka Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal. Oppskrifta er berekna for 10 porsjonar.
Juviksild – Spicy sildesalatFreistar det med noko lett, søt og litt spicy til forrett eller ein enkel middag? Prøv denne pikante sildesalaten med mango og søt og spiseklar kryddersild med chili frå Juviksild.
RabarbrafromasjkakeEi frisk og festfin rabarbrakake frå kokeboka "Ta kaka" no når rabarbrasesongen endeleg er her!
Djevelegg frå Galåvolden GårdDjevelegg er enkel, god og fargerik fingermat, og eignar seg godt til tapas. Både som ein rett i seg sjølv, men også som tilbehøyr til både fisk og kjøtt. Denne oppskrifta har vi fått frå Rørosmat som har brukt både Røros-rømme og Rørosmajones i oppskrifta. Egga er naturleg pynta med rogn og riven tørka reinsdyrkjøtt på toppen.
Tørre vaflarI forbindelse med vaffeldagen slår Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik bak kokeboka Fjordamat eit slag for tørre vaflar. Denne oppskrifta frå kokeboka deira kjem frå Lavik i Høyanger. Dei tørre vaflane held seg mykje lengre enn vanlege vaflar og gjer seg godt til kaffien med brunost på eller som dessert med iskrem.
Fjellblå på havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirupFjellblå er mjuk og rund i smaken og er ypparleg selskap til fredagskosen. Ostefat er ofte ein klassikker, men kva med ein liten vri? Fjellblå på heimelaga havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup gir i alle fall oss vatn i munnen.
Mandelpotet med FjellblåMandelpotet går aldri av moten og kan brukast til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Rørosmat anbefalar denne oppskrifta på mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Eignar seg ypparleg til dei aller fleste typar kjøtt. 4 porsjonar.
Nachos og fredagstaco med fiskPrøv denne kombinasjonen neste gang du skal lage nachos eller fredagstaco. Med sylta raudløk og avokadodressing som tilbehøyr blir det garantert ein ny favoritt!
Sei med rotgrønnsaker og dillsausI denne oppskrifta kan du sjølv variere med den typen fisk, grønnsaker og tilbehøyr som du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!
Bakar Jon sitt julebrødSjølv om julebrød høyrer jula til er julebrødet til Bakar Jon så populært at dei lagar det heile året. Denne jula her deler Bakar Jon oppskrifta med deg slik at du også kan prøve deg på dette herlege julebrødet.
Potetball som nesten lagar seg sjølvDenne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetballane frå Volda Fiskemat og Signes Raspeball er enkle å varme opp og passar ypparleg saman med salt kjøt frå Ole Ringdal.
Bakar Jon si prinsessekakeVenter du besøk eller vil du berre ha noko å kose deg med til kaffien? Bakar Jon deler oppskrifta på den populære prinsessekaka si her. Prøv den gjerne saman med kaffi frå Sognefjord Kaffibrenneri som du finn hos Bakar Jon og i utvalde Coop Vest-butikkar.
Smalahove på tradisjonelt visØyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.
Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og olivenBakt potet er ein liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennande fyll kvar gong. Prøv denne oppskrifta her med Lærdals poteter og eit middelhavsinspirert fyll: feta, soltørka tomater og oliven.
Rå RabarbrasaftRå rabarbrasaft saman med friske bær gjer seg godt både som velkomstdrikke og forfriskande sommarleske. Oppskrifta er henta frå kokeboka Fjordamat!
Heimelaga vaniljeiskremKva er vel betre enn is? Heimelaga is, sjølvsagt. Prøv denne utsøkte oppskrifta frå kokeboka Fjordamat av Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik neste gong du får lyst på iskrem. Oppskrifta er berekna til 20 porsjonar.
Klippfiskburgar med villris og salatEnklare enn dette vert det ikkje om du ynskjer ein lett og sunn middag. Klippfiskburgarane til SolundMat gjer seg godt saman med villris og salat, eller om du vil kan du alltids erstatte vanleg hamburgar med klippfiskburgar for ein sunnare burgar. Berekn ca. 2 burgarar per person.
Bacalao frå øyriket SolundSolundMat si eiga oppskrift på ein deilig og fyldig bacalao som du lagar med deira bacalaobitar fiska og foredla i øyriket Solund. Oppskrifta er berekna for ca. 6 personar
Fjøl med Varmrøykt SvanøylaksEin frisk og smaksfull rett av laks, potet, eple og sitron. Den er lettvint å lage og enkel å ta med seg. Egner seg godt som turmat eller til lunsj
Fiskelefse med røykelaks frå Ferske Smakar og Svanøy RøykeriFiskelefse frå Ferske Smakar og Røykelaks frå Svanøy Røykeri vert til ein enkel og smakfull rett som passar i mange ulike settingar. Til dømes som tapas når ein inviterer til fest, som kveldsnacks når ein skal kose seg litt ekstra eller som nistemat på tur.
Klassisk karbonadeblings frå Abbel TradisjonsmatKlassisk karbonadeblings frå Abbel Tradisjonsmat er laga med Bestas heimelaga karbonader. Dei innheld 80% kjøtt og er prikken over i'en på denne klassiske blingsen med steikt lauk, salat og cherrytomater. Tilpass mengde ut i frå kor mange blingser du ynskjer å lage.
Fjord Urteburger med salat og focacciaFjord Urteburger frå Fjord Gardsmat med salat og foccacia er eit forfriskande måltid som luktar og smakar av sydlegare strøk. Server den med heimelaga focaccia som du får oppskrift på her eller ta snarvegen med ferdiglaga focaccia frå butikken.
LaksetartarCongacmarinert røykelaks frå Svanøy Røykeri sett eit pikant preg på denne imponerande småretten. Den passar bra som ein del av ein tapasmeny eller om du berre vil ha noko litt ekstra godt til laurdagskvelden
Pai med røykelaksPrøv ein pai med lokal vri - med røykelaks frå Svanøy Røykeri toppa med kvitost og blåmuggost.
Lakseburger med coleslawLyst på ein sunn og næringsrik burger? Prøv Svanøy Røykeri si oppskrift på den ultimate lakseburgeren.
Langtidssteikt lammelårLokalmatoppskrift på langtidssteikt lammelår frå SolundMat - passar for fint besøk og søndagsmiddagar. 6-7 porsjonar eller til glede for 4 svært svoltne gjestar.
Grilla klippfiskFor deg som held grillen i drift året rundt - grilla klippfisk frå SolundMat er ei fantastisk smaksoppleving.
Varm røykelaks med aspargesEin perfekt forrett - med varm røykelaks frå Svanøy Røykeri har du den perfekte lovnaden for eit herremåltid.