Lun raudbetesalat til julefrukostenGjer litt ekstra stas ut av frukosten i jula. Denne smakfulle raudbetesalaten passer godt til sylteflesk, kjerull og spekemat. Den gir ein søtleg og fin balanse til feittet og kryddersmakane i julepålegget.
Frisk potetsalat med vinterepleEnkel å lage, og frisk og syrleg på smak. Denne potetsalaten med vintereple og sylteagurk er nydeleg attåt spekemat, lammerull og røykelaks. Komplimenter den også med ein søt raudbetesalat og dei andre oppskriftene på bloggen vår, og julefrukosten blir komplett.
Grov sennepssausDenne fyldige sennepssausen er ein modig vekkar og den perfekte medsamansvorne til julefrukosten. Den gir sylteflesket og kjerullen ein ekstra piff, og er klar på under kvarteret.
Fiskekaker frå Volda Mat med asiatisk vriSaftige fiskekaker frå Volda Mat gjer seg særs godt i denne asiatisk inspirerte middagsretten, som er både barnevenleg og full av spennande smakar. Oppskrifta kjem frå Kent Ole Strømsøy ved Restaurant Bryggekanten.
Raspeball “pytt-i-panne”Den perfekte restemiddagen, som nesten går gårsdagens middag ein høg gang - steikt raspeball med eit lite trekk honning, ein vinnar for små og store. Prøv denne enkle retten med raspeball frå Volda Mat eller Signes Raspeball!
Kvit pizza med kjerizo og sylta rødløkPizza på ekte lokalmatvis - denne pizzaen er "kvit", og er ei smaksoppleving av dei sjeldne, med ost frå Myrdal, krydder frå Høgt og Vilt og geitepølse frå Kandal Kjøtt. Oppskrift frå Kent Ole Strømsøy.
Rustikk bakt potet med Myrdalost og kjerizoEn rustikk smaksbombe av ei bakt potet, med ost fra Myrdal, Rørosrømme og Kjerizo frå Kandal Kjøtt. Oppskrift frå Kent Ole Strømsøy hjå Restaurant Bryggekanten Florø.
Steikt potetball frå Volda MatPrøv denne varianten av eit av landets mest populære tradisjonsmatrettar - Steikt potetball frå Volda Mat, gjerne saman med bacon frå Ole Ringdal!
Grillbein frå Haugen GardsmatHaugen Gardsmat i Flåm produserer mat tufta på tradisjon og kvalitet i samspel med naturen kring seg. Og spesielt eit av produkta deira bør du unne deg på grillen i sommar – Våre grillbein frå Sogn, seier Odd Ohnstad og smiler.