Bakt omelettHar du ein del restar i kjøleskapet? Lag deg ein omelett! Du kan nytte dei restane du har (poteter, pasta, pålegg..), men vi har altså nytta desse.
SjokoladesausDenne sjokoladesausen kan du nytte til dessert og kaffe!
KaffemokkaEin god kopp med kaffi gir ein god start på dagen. Har du kanskje lyst på noko ekstra å kose deg med til lunsj? Kaffemokka med espresso frå Sognefjord kaffibrenneri slår ikkje feil!
LammecurryDet er ikkje berre fårikål ein kan nytte lammekjøttet til! Prøv med fleire gode og sterke smakar: Lammecurry frå Trines matblogg er ein kjempegod rett. Oppskrift for 4 porsjonar.
Bakt eple med heimelagavaniljesausDet finnast mange gode måtar å nytte eple på. Har du mykje eple? Del dei i to, hiv i ovnen og nyt med vaniljesaus! Sjekk ut denne oppskrifta.
Spicy chillipoteter – poteter med futt iVi elskar jo den tradisjonelle kokte poteta, men er du klar for nye smakar passar denne oppskrifta godt saman med både biff og kveitefileten! Oppskrifta er frå Trines matblogg og er meget god!
Karamelliserte poteterHar du smakt karamelliserte poteter før? Danmark og Island nyttar det i jula! La deg inspirere av andre kulturar sine mattradisjonar! Karamelliserte poteter passar meget godt til kjøtrettar, som til dømes svinesteik eller and!
Tradisjonell slager: PYTT-I-PANNEDet finnast mykje kreative matrettar i dag, og det er ikkje alltid lett å kome på dei gode gamle slagerane. Denne oppskrifta er ei smakfull påminning om at pytt-i-panne er den perfekte restematretten. Kvardagen er i gang etter sommarferie, og denne retten passar som middag og lunsj for heile familien!
Grilla kveite med grønsakerKveite er ein av favorittane på grillen, og den blir ekstra god når du trekker den i litt saltvatn. Du kan nytte dei grønsakene du ønsker, men her har du nokre tips. Nyt sommaren uansett vêrmelding!
Grilla kveite med chorizosalsaKveita er saftig og har ein mild smak, derfor kan den kombinerast med tilbehøyr som har litt sterkare smak! Prøv Glitne kveite på grillen med ein spenstig chorizosalsa! Server gjerne med ovnsbakte poteter eller potetstappe.
Torsk på grillenTorsk i folie på grillen med grønsaker er både sunt og enkelt i sommarvarmen. Hillersøy har mange gode fiskeprodukt, og her får du ei god oppskrift på korleis tilberede torskefilet på grill for fire personar. Denne oppskrifta er inspirert av Gladkokken!
Fransk potetsalat frå Inderøy slakteriEin god potetsalat passar godt til grillmaten! Kokk Henning, Inderøy Slakteri, anbefalar denne franske potetsalaten, som er litt lettare og noko utanom det vi er vane med. Nyt!
Laks på grillenLaks på grill slår aldri feil. Denne marinaden passar godt til både laks og ørret, enten om den bakast i ovn eller steikast på grill!
EggerøreEggerøre passar seg både til frokost og lunsj, samt jul og påske. No går vi mot 17. mai, der eggerøra også er eit populært tilbehøyr! Her får de ei fin oppskrift på krema eggerøre, av dyktige kjøkkensjef på Quality Hotel Florø, Kent Ole Strømsøy!
Vafle med havregryn25. mars er det vaffeldagen, og i den anledning legge vi ut ei oppskrift på grovare vafler! Kutt sukkeret, og tilsett heller honning og kardemomme!
FiskepuddingPopulært for både store og små, og særs enkelt å lage. Gled heile familien med heimelaga fiskepudding, med oppskrift frå SPiiS godt med Arne Brimi. Denne er fin å servere som lunsj for gjestar også. Oppskrifta gir 4-6 porsjonar.
PepperbiffHar du lyst på ein ordentleg mør og smaksrik middag i helga? Arne Brimi deler korleis steike biffen mør og god! Prøv pepperbiff med smakfull og heimelaga brent pepper og saus! Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.
Grovt kveitebrød med produkt frå MylnåSunne og mettande brød er nødvendig for eit godt måltid! Denne oppskrifta på gode og grove brød er frå Volda El. Mylne og Bakeriet i Lom. Nyt nysteikte brød med ditt favorittpålegg!
FastelavnsbollarVi held kanskje ikkje 100% på fastetida i dag som i gamle dagar, då dei avsto frå visse typar mat og glede i 40 dagar, men vi held framleis på å lage fastelavnsbollar den andre søndagen i februar! Slik vil det vere i lang tid framover, fordi desse kveitebollane med krem- og syltetøyfyll er så gode! I år er det også fastelavn, morsdag og Valentinsdag på same dag! Ein god grunn til å kanskje lage dobbelt mengde med deig? Denne oppskrifta er for ca 20 bollar.
BlomkåltrioI denne oppskrifta skal du nytte heile blomkålen! Oppskrifta er frå SPiiS godt med Arne Brimi, og passar til 4 porsjonar.
Eggedosis med blåbærKor ofte et du eggedosis til dessert? Altfor sjeldan, tenkjer vi! Eggedosis er ein smakfull dessert som er enkel å lage. I følge Brimi, er eggedosis undervurdert i dag! Smak den saman med blåbær! Oppskrifta er frå SPiiS godt med Arne Brimi, og er beregna 4 porsjonar.
FiskekakerDet finnast fleire måtar å lage fiskekaker på, basert på tradisjon og råvarer. Her har du ei smakfull oppskrift på heimelaga friskekaker frå SPiiS godt med Arne Brimi, med hyse som hovudingrediens. Heimelaga fiskekaker med godt tilbehøyr slår aldri feil! Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.
LaksekakeVi assosierar vel stort sett kake med bursdag, konfirmasjon og dessert, men denne versjonen av kake kan du ha til middag! Oppskrifta er frå kokeboka SpiiS godt med Arne Brimi.
Torsk med chorizoFisk frå Hillersøy er fiska, fryst og pakka lokalt, berre timar etter den er fiska. Prøv denne smakfulle oppskrifta på torsk med chorizo!
Kakao med kanelstangFørjulstida er herleg, men travel, og vi pratar på vegne av fleire når vi seier at ein i romjula kan puste letta ut og slappe av. Då passar det godt med ein god kopp varm og heimelaga kakao. Denne er med kanelstang i, for å sette den ekstra gode julesmaken. Oppskrifta er beregna 2 porsjonar.
Volda Fiskemat presenterer: Kvit bacalao!Volda Fiskemat presenterer kvit og raud bacalao! Denne oppskrifta er frå dagleg leiar, Hege Skurtveit sjølv, og ho har brukt kvit bacalao her. Ho fortel at ho bruker brokkoli og blomkål som tilbehør til kvit bacalao. Til raud bacalao likar ho å ete steikt baguett eller focaccia til, det likar ho best. Dette varierar ho også med flatbrød.
Mjuk kveite i fiskekremsausKveite er ein feit og god fisk med mykje smak, og egnar seg å tilberede på ulike måtar. Denne oppskrifta med kveite og fiskekremsaus er beregna 4 porsjonar og er frå SPiiS godt med Arne Brimi. Har du prøvd nyheita frå Glitne?
ReinsdyrfiletOm hausten passar det seg med ein fantastisk god og mør reinsdyrfilet. Nydeleg, om ikkje betre, blir ho med denne viltkremsausen attåt! Denne oppskrifta er beregna 4 porsjonar og er frå SPiiS godt med Arne Brimi.
ByggrynsgrautDet norske måltid si historie har alltid inneholdt kraftfôr i vekedagane, og finare mat i helgene. I helga skal ein belønne seg sjølv etter hardt arbeid i veka, og søndagen er for avslapping og festmåltid. Men kraftfôr treng ikkje vere kjedeleg, tvert i mot! Prøv Arne Brimi si oppskrift på byggrynsgraut og få ein god start på vekedagen. Denne er så god at den passar seg på laurdag og søndagsmorgon òg! Oppskrifta er for 6 porsjonar.
Steikt kveitefilet"Kveite er ein flott fisk som er lett å lika." - Arne Brimi. Prøv denne oppskrifta frå SPiiS godt med Arne Brimi! Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.
FårikålDet er sesong for fårikål, og siste torsdagen i september er Fårikålens dag! Nyt denne tradisjonelle oppskrifta på Fårikål saman med familien. Hugs at ho smakar endå betre dagen etterpå, så lag rikeleg i gryta! Oppskrifta er rekna for 4 personar, så denne kan du dobble og tilpasse slik du måtte ønske.
Tartar med laks og rognSegna skal ha det til at retten tartar opprinneleg kom frå eit mongolsk stammefolk med same namn. Dei var kjent for å vere ein barbarisk nomadisk stamme. Dei hadde ikkje tid til å stoppe, så dei åt rått kjøtt som dei visstnok skal ha oppbevart under salen på hestane, for å gjere kjøttet mørt. Om denne segna er sann er det ingen som veit, men interessant er det i alle fall! Denne oppskrifta er frå Spiis godt med Arne Brimi, og passar for deg med sansen for rå fisk! Oppskrifta er beregna for 4 porsjonar.
Tyttebær i karamell"Å få ein karamell" kan vere eit uttrykk for å få seg ein øyrefik. Her blir ein slått, slått av fantastisk smak og konsistens som smeltar på tunga! I denne oppskrifta frå SPiiS godt med Arne Brimi, kan du kjenne den gode blandinga av friske bær og tradisjonell karamell. Oppskrifta er beregna for 6-8 porsjonar.
Selleri- og rekesalat med brent pepperSkalldyrsalat er alltid ein frisk og god idè, særleg på sommaren. Sellerirot har sesong i juli-november, og passar fint på denne tida av året. Oppskrifta er henta frå SPiiS godt med Arne Brimi. Vel bekome!
Varmrøykt laks på turUt på tur, aldri sur, heile året! Her har du ei fin oppskrift på turmat. Oppskrifta er frå Svanøy Røykeri, og er enkel å pakke med seg på tur. I tillegg inneheld den mykje gode råvarer!
Vianvang-brødGodt brød til frokost, eller som tilbehør, er viktig for å skape eit komplett måltid. Oppskrift på Vianvang brød er frå kokeboka SPiiS godt med Arne Brimi.
TomatsalatEin frisk og god tomatsalat passar godt som tilbehør med grillmat, i tacolefsa eller som ein del av tapasbordet! Oppskrifta er frå SPiiS med Arne Brimi. Nyt!
Biff med sjalottlaukkremPerfekt steikt biff med mykje god smak av sjalottlauk. Kjempegod helgemiddag saman med familien. Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.
RøyesuppeImponer med ei nydeleg suppe med ishavsrøy. Fyldig og god lunsj. Passar til 4 porsjonar.
ByggottoEin kjempegod vri på den italienske retten: Risotto, men med byggryn og øl. Oppskrifta er frå Spiis godt med Arne Brimi og er beregna 4 porsjonar.
Bakt potet med Gangstad SnadderostPoteta kjem i mange ulike variantar. Prøv denne oppskrifta med Gangstad gårdsysteri sin eigen Snadderost! Bakt potet passar bra til kvardags, helgekos og besøk. Oppskrifta er beregna for 4 personar.
Tomatsuppe med spekepølse og persilleTomatsuppe er ein klassikar, og alle likar ho. Denne er med spekepølse, persille og piska krem. Passar kjempefint til kvardag og helg. Beregna for 4-6 porsjonar.
Blomkålgrateng og spekeskinkeSpekeskinke er godt på våren, og saman med blomkålgrateng har du eit ordentleg måltid! Denne oppskrifta er frå kokeboka Spiis godt med Arne Brimi, og er beregna for 3-4 porsjonar.
Italiensk salatPrøv italiensk salat frå Arne Brimi. Nyt ein god salat med rotgrønsaker og skinke. Denne mengda er beregna for 6-8 porsjonar.
GrønnsakssuppeMed pølser og melboller - 6 porsjoner. Passar godt kalde kvelder rundt bålet eller bålpanna.
Frisk epledessertPrøv denne særs smakfulle epledesserten, laga på bålpanne eller turbålet. Ei perfekt oppfølging til stekt aure eller viltgryta. Prøv og gjerne med ingefær, kardemomme eller tranebær.
BålempanadasKva med empanadas på lokalt vis? Bålpanne-empanadas er knallgodt enten du er på tur, på hytta, eller i hagen heime.
Pizza & TomatsausPrøv ein skikkelig god pizza med tomatsaus og chevre, som gir ein spennande frisk smak. Oppskrift frå Spiis.
FisketacoFor ein noko sunnare, meir barnevenleg, og meir fargerik tacorett anbefaler vi denne spreke fredagstacoen med fisk frå Hillersøy. Oppskrift frå Spiis.
ReinsdyrgryteReinsdyrkjøtt er mørt og veldig smaksrikt, og denne retten frå Spiis passar godt for romantiske kveldar, vennelag, eller som ein søndagsmiddag for familien.
SeigryteSeilfilet frå Hillersøy kjem i praktiske porsjonspakkar, noko som gjer det enkelt å tilberede denne nydelege og sunne gryteretten. Oppskrift frå Spiis.
FenalårsalatEin frisk og smaksrik salat som gjer seg like godt i januar som på 17. mai. Med fenalår av villsau eller kanskje geit er du sikra fornøgde gjestar. Oppskrift frå Spiis.
Potetsalat med spekepølseTilsett det vesle ekstra i potetsalaten: Spekemat! Perfekt som ein del av festmåltidet på Nasjonaldagen.
SpekesalatEin kjempefin og lett salat for deg som elskar spekemat. Nyt den åleine eller som ein del av tapasbordet.
Potetsuppe med purrePoteta kan brukast til alt. Prøv denne krema potetsuppa med purre, som er rik på smak og farge.
Fisk i lefseInkluder fisk i lefse på koldtbordet. Det er enkelt å lage retten, og den har mykje gode og sterke smakar.
Tradisjonell rømmegrautTradisjonell rømmegraut til kvardag og fest: feitetysdag, 17. mai eller etter slåtten? Uansett anledning, så passar det med denne fløyelsmjuke oppskrifta frå Jølster, frå kokeboka Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal. Oppskrifta er berekna for 10 porsjonar.
Juviksild – Spicy sildesalatFreistar det med noko lett, søt og litt spicy til forrett eller ein enkel middag? Prøv denne pikante sildesalaten med mango og søt og spiseklar kryddersild med chili frå Juviksild.
RabarbrafromasjkakeEi frisk og festfin rabarbrakake frå kokeboka "Ta kaka" no når rabarbrasesongen endeleg er her!
Djevelegg frå Galåvolden GårdDjevelegg er enkel, god og fargerik fingermat, og eignar seg godt til tapas. Både som ein rett i seg sjølv, men også som tilbehøyr til både fisk og kjøtt. Denne oppskrifta har vi fått frå Rørosmat som har brukt både Røros-rømme og Rørosmajones i oppskrifta. Egga er naturleg pynta med rogn og riven tørka reinsdyrkjøtt på toppen.
Tørre vaflarI forbindelse med vaffeldagen slår Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik bak kokeboka Fjordamat eit slag for tørre vaflar. Denne oppskrifta frå kokeboka deira kjem frå Lavik i Høyanger. Dei tørre vaflane held seg mykje lengre enn vanlege vaflar og gjer seg godt til kaffien med brunost på eller som dessert med iskrem.
Fjellblå på havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirupFjellblå er mjuk og rund i smaken og er ypparleg selskap til fredagskosen. Ostefat er ofte ein klassikker, men kva med ein liten vri? Fjellblå på heimelaga havrekjeks med vaniljetrekt pære og ølsirup gir i alle fall oss vatn i munnen.
Mandelpotet med FjellblåMandelpotet går aldri av moten og kan brukast til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Rørosmat anbefalar denne oppskrifta på mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Eignar seg ypparleg til dei aller fleste typar kjøtt. 4 porsjonar.
Nachos og fredagstaco med fiskPrøv denne kombinasjonen neste gang du skal lage nachos eller fredagstaco. Med sylta raudløk og avokadodressing som tilbehøyr blir det garantert ein ny favoritt!
Sei med rotgrønnsaker og dillsausI denne oppskrifta kan du sjølv variere med den typen fisk, grønnsaker og tilbehøyr som du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!
Bakar Jon sitt julebrødSjølv om julebrød høyrer jula til er julebrødet til Bakar Jon så populært at dei lagar det heile året. Denne jula her deler Bakar Jon oppskrifta med deg slik at du også kan prøve deg på dette herlege julebrødet.
Potetball som nesten lagar seg sjølvDenne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetball eller raspeball, saman med saltkjøt og anna tilbehøyr finn du i Coop Nordvest sine butikkar. God middag!
Bakar Jon si prinsessekakeVenter du besøk eller vil du berre ha noko å kose deg med til kaffien? Bakar Jon deler oppskrifta på den populære prinsessekaka si her. Prøv den gjerne saman med kaffi frå Sognefjord Kaffibrenneri som du finn hos Bakar Jon og i utvalde Coop Vest-butikkar.
Smalahove på tradisjonelt visØyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.
Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og olivenBakt potet er ein liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennande fyll kvar gong. Prøv denne oppskrifta her med Lærdals poteter og eit middelhavsinspirert fyll: feta, soltørka tomater og oliven.
Rå RabarbrasaftRå rabarbrasaft saman med friske bær gjer seg godt både som velkomstdrikke og forfriskande sommarleske. Oppskrifta er henta frå kokeboka Fjordamat!
Heimelaga vaniljeiskremKva er vel betre enn is? Heimelaga is, sjølvsagt. Prøv denne utsøkte oppskrifta frå kokeboka Fjordamat av Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik neste gong du får lyst på iskrem. Oppskrifta er berekna til 20 porsjonar.
Klippfiskburgar med villris og salatEnklare enn dette vert det ikkje om du ynskjer ein lett og sunn middag. Klippfiskburgarane til SolundMat gjer seg godt saman med villris og salat, eller om du vil kan du alltids erstatte vanleg hamburgar med klippfiskburgar for ein sunnare burgar. Berekn ca. 2 burgarar per person.
Bacalao frå øyriket SolundSolundMat si eiga oppskrift på ein deilig og fyldig bacalao som du lagar med deira bacalaobitar fiska og foredla i øyriket Solund. Oppskrifta er berekna for ca. 6 personar
Fjøl med Varmrøykt SvanøylaksEin frisk og smaksfull rett av laks, potet, eple og sitron. Den er lettvint å lage og enkel å ta med seg. Egner seg godt som turmat eller til lunsj
Fiskelefse med røykelaks frå Ferske Smakar og Svanøy RøykeriFiskelefse frå Ferske Smakar og Røykelaks frå Svanøy Røykeri vert til ein enkel og smakfull rett som passar i mange ulike settingar. Til dømes som tapas når ein inviterer til fest, som kveldsnacks når ein skal kose seg litt ekstra eller som nistemat på tur.
Klassisk karbonadeblings frå Abbel TradisjonsmatKlassisk karbonadeblings frå Abbel Tradisjonsmat er laga med Bestas heimelaga karbonader. Dei innheld 80% kjøtt og er prikken over i'en på denne klassiske blingsen med steikt lauk, salat og cherrytomater. Tilpass mengde ut i frå kor mange blingser du ynskjer å lage.
Fjord Urteburger med salat og focacciaFjord Urteburger frå Fjord Gardsmat med salat og foccacia er eit forfriskande måltid som luktar og smakar av sydlegare strøk. Server den med heimelaga focaccia som du får oppskrift på her eller ta snarvegen med ferdiglaga focaccia frå butikken.
LaksetartarCongacmarinert røykelaks frå Svanøy Røykeri sett eit pikant preg på denne imponerande småretten. Den passar bra som ein del av ein tapasmeny eller om du berre vil ha noko litt ekstra godt til laurdagskvelden
Pai med røykelaksPrøv ein pai med lokal vri - med røykelaks frå Svanøy Røykeri toppa med kvitost og blåmuggost.
Lakseburger med coleslawLyst på ein sunn og næringsrik burger? Prøv Svanøy Røykeri si oppskrift på den ultimate lakseburgeren.
Langtidssteikt lammelårLokalmatoppskrift på langtidssteikt lammelår - passar for fint besøk og søndagsmiddagar. 6-7 porsjonar eller til glede for 4 svært svoltne gjestar.
Grilla klippfiskFor deg som held grillen i drift året rundt - grilla klippfisk frå SolundMat er ei fantastisk smaksoppleving.
Varm røykelaks med aspargesEin perfekt forrett - med varm røykelaks frå Svanøy Røykeri har du den perfekte lovnaden for eit herremåltid.