Frå 1.juni er det klart for nye produkt i utvalde Coop-Vest butikkar: Klippfiskburgar og Bacalaobitar frå SolundMat.
– Det er gode produkt frå gamalt av med stykke frå fin og tjukk fisk. Dei er enkle å lage og ein kan ha dei rett i steikepanna, lovar Øyvind Lendig, lokalmatprodusent og dagleg leiar i SolundMat.
– Bacalaobitane er kjempegode om ein koker dei eller bruker dei i fiskegrateng. Klippfiskburgaren er perfekt til salat eller saman med stekt løk og ris, og ein kan sjølvsagt bruke dei i staden for vanleg hamburgar, tipsar han, og legg til:
– Det er ypparlege måltid for dei som ynskjer noko sunt og godt å spise.
Eit nytt kapittel for bygda si bedrift
SolundMat har nyleg inngått ei ny avtale med Coop Vest der dei utvidar til Møre og Sunnmøre, og vil selje produkta sine i heile 34 av Coop Vest sine butikkar.
– Avtalen betyr svært mykje for oss. Det gir oss ein sjanse til å klare oss, slår Lending fast.
Bedrifta frå øyriket Solund vart starta i 2011 for å ta vare på det nedleggingstrua fiskemottaket og den lokale villsauen, og for å gi tilbake til nærmiljøet. Med Hågøy Villsaulag i spissen gjekk lokalsamfunnet saman og starta SolundMat AS. No har dei 57 eigarar, og som eit direkte resultat av avtalen med Coop Vest investerte bedrifta i forrige månad fleire millionar i nytt utstyr.
– Denne veka har vi testa ut det nye utstyret og vi har god kapasitet til å møte etterspurnaden om produkta skulle bli svært populære. I tillegg har vi auka kapasitet for produksjon av spekemat, seier Lendig, som gler seg over framtida til den vesle bedrifta.