Tips: Slik får du luftig og fin deig

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Inne på handverksbakeriet til Bakar Jon lagar dei noko som dei kallar for nattehev kvar kveld før neste bakerunde. Dette gjer dei fordi dei ikkje vil tilsette kunstige stoffer i deigene deira og får at bakeverka deira skal bli ekstra luftige og fine. Natteheva har kun tre ingrediensar og er enkel å lage. Alt du treng er kaldt vatn, mjøl og litt salt som du blandar saman kvelden før du skal bake.

Ingrediensar:

1 kg kveitemjøl

5 dl kaldt vatn

10 g salt (ca. 1 og ½ teskei)

Framgangsmåte:

Bland ingrediensane og elt deiga godt saman til den slepp bordet.

La den ligge i bollen og godgjere seg til dagen etterpå.

Tilset den til deiga di for å gi hevingsprosessen eit ekstra puff.

Du kan til dømes prøve deg på Bakar Jon sitt julebrød med dette trikset her.

Oppskrift: Bakar Jon sitt julebrød