Kaffien du får frå Sognefjordkaffibrenneri er ikkje berre kaffi, det er kaffi brent frå sporbare kaffibønner, som er heilt fersk og i sesong. Kjetil Russenes veit nøyaktig kvar bønnene kjem i frå og kvifor dei smakar som dei gjer. Sjølv om kaffibønnene ikkje er lokalt dyrka, er handtverket med å brenne dei lokalt i Sogndal heilt særskilt.

Sognefjord kaffibrenneri er ein av seks kaffibrennarar som har kvalifisert seg til NM i kaffibrenning! Vinnaren går vidare til VM i Polen.

“Smaken av metoda er noko folk kan kjenne igjen,” seier han.

For Kjetil er det viktig at slik kvalitetskaffi er tilgjengeleg for alle, gjennom Coop Nordvest sine butikkar. 

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar