Tips: Slik får du luftig og fin deig


Tips: Slik får du luftig og fin deig

Inne på handverksbakeriet til Bakar Jon lagar dei noko som dei kallar for nattehev kvar kveld før neste bakerunde. Dette gjer dei fordi dei ikkje vil tilsette kunstige stoffer i deigene deira og får at bakeverka deira skal bli ekstra luftige og fine. Natteheva har kun tre ingrediensar og er enkel å lage. Alt du treng er kaldt vatn, mjøl og litt salt som du blandar saman kvelden før du skal bake.

Ingrediensar:

1 kg kveitemjøl

5 dl kaldt vatn

10 g salt (ca. 1 og ½ teskei)

 

Framgangsmåte:

Bland ingrediensane og elt deiga godt saman til den slepp bordet.

La den ligge i bollen og godgjere seg til dagen etterpå.

Tilset den til deiga di for å gi hevingsprosessen eit ekstra puff.

Du kan til dømes prøve deg på Bakar Jon sitt julebrød med dette trikset her.

Oppskrift: Bakar Jon sitt julebrød